Koen Van Rie van het Geraardsbergs Endurance en Triathlon Team (GETT) behaalt eerste Nationale triatlontitel

C21

Koen Van Rie van het Geraardsbergs Endurance en Triathlon Team (GETT) behaalt eerste Nationale triatlontitel

P1190381
Ingezonden foto

In Eupen is Koen Van Rie  van  het Geraardsbergs Endurance en Triathlon Team (GETT) Belgisch kampioen triatlon geworden op de lange afstand bij de M40.

Hellingen, bossen, stuwmeer en veel variatie. Eupen heeft het allemaal en het BK halve triatlon op en rond de Wezerstuwdam beloofde er dan ook een stevige brok sport van te maken. Met een zwemproef (1500m) langsheen de imposante muur, een rit van 80km met 1000 hoogtemeters en een halve marathon die zich voor de helft over onverharde paden door de bossen slingerde, zouden de deelnemers zich niet vervelen.

Eén onder hen: GETT-triatleet Koen Van Rie, die zich het laatste jaar succesvol omschoolde van gevierd atleet naar triatleet en na zijn sterke passage in de Ironman van Nice in juni van dit jaar, honger had naar meer. Met een gemiste start en het daaropvolgende zoeken naar het juiste zwemritme kreeg Koen niet direct de gedroomde intro voor een BK ½ triatlon.  Van Rie: “Door mijn gemiste zwemstart kwam ik pas als 53ste het water uit, en werd het zoeken naar een beter gevoel. Maar na het eerste wedstrijduur geraakte ik stilaan wel op dreef. Het loodzware fiets- en loopparcours werd vervolgens een echte bondgenoot voor mij.” En zo gebeurde: na een mindere eerste wissel en een moeilijk eerste fietskwartier kwam Koen Van Rie op volle kruissnelheid voor de volgende 3 wedstrijduren. Tijdens het fietsen rukte de atleet van het Geraardsbergse Endurance en Triatlon Team (GETT) op naar de 41ste plaats. En eens van de fiets kon de echte inhaalrace beginnen. In tegenstelling tot de moeilijke zwem- en fietsstart kon Van Rie hier wel direct terugvallen op een strak tempo. De winnaar van de 20km van Brussel 2005 liep uiteindelijk met een tijd van 1u15 over 21km naar een puike 15de eindstek, in een totaaltijd van 4u02’34”. Een prestatie die de 42-jarige leerkracht L.O. uit Geraardsbergen meteen ook zijn eerste Belgische triatlontitel in de categorie M40 opleverde.

Met deze titel, de vele sterke prestaties van jeugd en volwassenen en het enthousiasme van zijn atleten bewijst de nog jonge triatlonclub zijn gestage opmars binnen de Belgische triatlonscene.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief