GERAARDSBERGEN - Hooghuysfestival in kader van de Groote Oorlog

C21

GERAARDSBERGEN - Hooghuysfestival in kader van de Groote Oorlog

Dsc_5998
Foto: © Jimmy Godaert
 

Het 9de  Internationaal Hooghuysfestival voor draaiorgelspelers stond in het teken van 100 jaar Groote Oorlog. Niet alleen hing heel de stad vol ‘poppies’ of klaprozen, er was ook een poppies-worp, waarbij cadeaus en snoep gevangen konden worden. Ook werden er vanop het podium op de Markt 15.000 poppies-blaadjes de lucht in werden ingeblazen, zodat het plein rood kleurde.

Om de 100-jarige herdenking nog meer in de kijker te zetten werden er door de Vzw De Vrijwilliger, die zich inzet voor he goede doel, poppies van chocolade verkocht. Er was eveneens de tentoonstellingen ‘A Walk To Remember’ en ‘Strips in War’ te bezoeken en graffiti artiest Jimmy Steen leefde zich creatief uit en maakte grafittikunst doorspekt van het thema.

Op meer dan dertig plaatsen in het centrum waren er draaiorgels te bewonderen, met draaiorgelspelers uit onder meer Nederland, Engeland, Frankrijk en België. Een uniek stuk was het Duwyn orgel, van Raymond Duwyn, een orgelbouwer die ook in Geraardsbergen geboren is. Dit jaar was er ook de groep Organilleros De Chili uit Zuid-Amerika. De politie schatte het aantal bezoekers op 13.000. Het was weer over de koppen lopen en de terrasjes zitten vol.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief