GERAARDSBERGEN trendsetter in onderwijsvernieuwing Kunstonderwijs

C21

GERAARDSBERGEN trendsetter in onderwijsvernieuwing Kunstonderwijs

Muziekbad2__1024x863_
Ingezonden foto
 

Kinderen uit het Buitengewoon Lager Onderwijs volgen al een drietal schooljaren met hun klas muziek-, woord- en dansles in de Kunstacademie van Geraardsbergen. Door de enthousiaste reacties van leerlingen, ouders en leerkrachten besloot de Kunstacademie in september 2013 deze samenwerking uit te breiden en kinderen ook in hun vrije tijd de mogelijkheid te geven om deze lessen te volgen. Schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont schaarde zich onmiddellijk achter dit initiatief en maakte middelen vrij om een traject op maat te ontwikkelen voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften, zoals ontwikkelings-en leerproblemen.

In september 2013 startte de Kunstacademie met “Muziekbad” en Kunstbad”, cursussen voor kinderen die iets meer begeleiding en tijd nodig hebben. De kinderen volgen een individueel leertraject en worden begeleid door een muziektherapeute. In “Muziekbad” leren ze op hun eigen tempo de basisbegrippen uit de notenleer en kiezen ze een instrument om te bespelen. In “Kunstbad” wordt in kleine groepjes gezongen en geëxperimenteerd met ritme, dans en expressie.

Nu werd ons vernieuwende initiatief opgepikt door de Vlaamse Regering, die dit soort trajecten op maat wil ondersteunen. Vanaf september 2014 wordt het voor alle Kunstacademies in Vlaanderen mogelijk om hun aanbod beter af te stemmen op leerlingen met speciale onderwijsbehoeften. Zo blijkt Geraardsbergen een van de trendsetters te zijn in de onderwijsvernieuwingen in het Deeltijds Kunstonderwijs!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief