Omvangrijke stroomonderbreking GERAARDSBERGEN

C21

Omvangrijke stroomonderbreking GERAARDSBERGEN

Logo_geraardsbergen

Op zondagavond 14 september werd Geraardsbergen getroffen door twee gelijktijdige stroomonderbrekingen. Een omvangrijk middenspanningsdefect, waarbij vijftien elektriciteitscabines werden getroffen, werd snel opgelost. De herstelling van een defecte transformator in de Gasthuislaan duurde langer.

Door een defect aan een middenspanningskabel in de Zonnebloemlaan, viel de elektriciteitstoevoer in de stadsrand van Geraardsbergen en in deelgemeente Onkerzele zondagavond uit rond 17.20 uur. Vijftien elektriciteitscabines zaten zonder stroom . Eandis wist het stroomdistributienetwerk snel om te schakelen om de elektriciteitstoevoer te herstellen. Rond 18 uur hadden de getroffen gezinnen opnieuw elektriciteit.

Door een gelijktijdig technisch probleem aan een transformator in de elektriciteitsdistributiepost van de Gasthuisstraat, viel zondagavond ook de elektriciteit uit bij zo’n honderd gezinnen in de Gasthuisstraat, Stationsplein Lessensestraat, Plateelstraat en Verhaegenlaan. Omdat de transformator niet kon worden hersteld, liet Eandis een noodgenerator aanrukken. Omdat de distributiepost in de Gasthuisstraat niet aan de straatkant ligt, moesten er extra kabels worden gelegd, en duurde het langer om de stroomtoevoer te herstellen. Uiteindelijk werd de energiebevoorrading hersteld rond 23 uur. De transformator in de Gasthuisstraat werd maandag al vervangen en rond 15 uur in gebruik genomen.

Eandis benadrukt dat deze twee gelijktijdige stroomonderbrekingen uitzonderlijk zijn. Het bedrijf stelde alles in het werk om de stroomtoevoer zo snel mogelijk te herstellen, en excuseert zich voor eventuele ongemakken bij de getroffen bewoners en bedrijven.

Stroomonderbrekingen online

Iedereen kan voortaan zelf actuele en recente stroomonderbrekingen opvolgen via de nieuwe webtool van Eandis op www.eandis.be/stroomonderbrekingen. Daarmee kunt u zowel geplande als ongeplande onderbrekingen opzoeken op een kaart of via een zoekvenster, dag en nacht, zeven op zeven.

 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief