GERAARDSBERGEN - Derde fase renovatie Stedelijke Kunstacademie afgerond

C21

GERAARDSBERGEN - Derde fase renovatie Stedelijke Kunstacademie afgerond

Dsc_0033
Foto: © Jimmy Godaert
 

De derde fase van de renovatie van het historische pand van de stedelijke kunstacademie aan de Grotestraat werd afgerond en dat werd feestelijk ingezet met een receptie en concert. De stad investeerde al twee miljoen euro in het project en nu  is het uitkijken naar de verdere plannen.

In de volgende fase wil de stad de waterleiding, elektriciteit en brandleidingen vernieuwen. Hiervoor wordt een budget van 500.000 euro voorzien, maar wellicht volstaat dat niet als alle vleugels van het gebouw moeten aangepakt worden. Intussen investeerde de stad al twee miljoen euro in de academie, maar dit is verantwoord want het gaat om een belangrijke historische infrastructuur in het hart van de stad stelt schepen van Patrimonium Erwin Franceus. In kader van Geraardsbergen Jazzstad komt er ook  nog een jazzvleugel in het pand en het museumgedeelte wordt gescheiden van de schoolruimte.

Voor Fernand Van Trimpont, schepen van Onderwijs is een hedendaagse infrastructuur een must voor degelijk kwaliteitsonderwijs. Leerkrachten en leerlingen dienen het nodige comfort te hebben om goed les te geven en te krijgen. De kunstacademie werkt heel nauw samen met de scholen. De samenwerkingsverbanden met het buitengewoon onderwijs en de kleuterscholen zijn eveneens een succesverhaal en tijdens de kinderkunstendag bezochten meer dan vierhonderd kinderen de academie. Op die manier wordt getracht de jeugd  te prikkelen voor cultuur en kunstbeleving.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief