GERAARDSBERGEN - Padstappers starten nieuw jaar met Manneken-Pistocht

C21

GERAARDSBERGEN - Padstappers starten nieuw jaar met Manneken-Pistocht

Mp_tocht

Op zondag 25 januari 2015 organiseert wandelvereniging Padstappers hun eerste wandeling van het jaar. Na enkele succesrijke edities liggen de verwachtingen opnieuw hoog. De goede organisatie, het oudste manneken en de troeven van de gerenommeerde wandelclub halen mogelijk opnieuw meer dan 2000 wandelaars naar de stad. Dat deze wintertocht steeds veel belangstelling krijgt hoeft niemand te verwonderen. Naast de eigen organisaties vindt men de leden ook terug op heel wat andere wandeltochten, waarbij ze dikwijls als grootst aanwezige vereniging staan vermeld. Verder is ook het Manneken-Pis een serieuze aantrekkingspool. De Padstappers vertellen aan allen die het horen willen dat het enige echte te Geraardsbergen staat. Dat zorgt voor belangstelling vanuit alle hoeken en streken.

 Cultuur, historiek, monumenten en natuurlijk natuur.

 De uitvalsbasis is jeugdcentrum De Spiraal. Langs de Dender kan men al een mooie blik werpen op de stad, terwijl later de bezienswaardigheden van de stad nagenoeg allemaal aan bod komen. Buiten het Marktplein met het Oudste Plassertje, is er ook nog de Abdijsite, die heel wat historiek en monumenten herbergt. Net zoals de voorbije jaren zal opnieuw de mogelijkheid geboden worden – zeker voor de kortere wandelafstanden-  om te kiezen voor natuur of verharde wegen.

 Langere afstanden kiezen resoluut voor de vele voetwegen.

Zij die 7-km wensen te wandelen krijgen een parcours met heel wat mooie vergezichten. Beginnend langs de Dender wordt langzaam maar zeker hogere regionen opgezocht om via de Abdijsite de  Markt te bereiken. Hier bestaat de mogelijkheid bij het Manneken-Pis langs te gaan.

Vanaf 10 km gaat het via Onkerzele en de flanken van de Oudenberg richting Markt. Nadien sluiten ze aan bij de kortste afstand en krijgen nog een mooi extra stukje Geraardsbergen onder de voeten geschoven. Vanaf 16 en 22 km staat Schendelbeke op het programma. De langere afstanden, 26 en 32 km wandelen van hieruit een ommetje langsheen de Moenebroek, in deze tijd van het jaar een oase van rust en stilte. Nadien volgt de aansluiting bij de 16 en 22 km. Via het Provinciaal Domein De Gavers gaat het naar Onkerzele. Eens daar voorbij volgen ze de 10 km wandeling. Met wat klim- en daalwerk bereiken ze de Markt. Wie opteert om 32 km te wandelen maakt vanuit Onkerzele een lus richting Karkoolbos. Daar wordt hen een mooi stuk natuur onder de wandelschoenen geschoven. Om het energiepeil in balans te houden voorzien we voor iedereen een lekkere opkikker onderweg, een glaasje jenever of een warme chocolademelk.

Waarom niet eens de wandelschoenen aantrekken?

 Zoals u ziet, opnieuw heel wat wandelgenot in de Parel van de Denderende Vlaamse Ardennen. Deelnemen aan de tocht kan voor 1,50 € (gratis jenever of chocomelk onderweg inbegrepen).

Wie wenst deel te nemen kan zich aanmelden tussen 7.30 en 15 u. Na het inschrijven kan men op eigen tempo wandelen over afstanden van 7, 10, 16, 22, 26 en 32 km.

Op regelmatige afstand wordt een rustplaats voorzien, waar u bij een natje en droogje even op adem kunt komen. Wie graag de omlopen vooraf wil bekijken kan naar www.padstappers.be en doorklikken naar komende wandeling.

 Eens de aankomst bereikt kan men nog even nakaarten bij een lekkere mattentaart, een geurige tas koffie, een pannenkoek of een smakelijke pint bier. Kortom redenen genoeg om op zondag 25 januari naar “De Spiraal” te komen en een mooie winterwandeling te ondernemen.

Info parcours: Martens Kurt, Denderstraat 36 – 9500 Geraardsbergen – 054/41.07.49

Info internet: www.padstappers.be       Info mail: info@padstappers.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief