GERAARDSBERGEN - Krakelingenstoet met Napoleon en Bartholomeus als thema

C21

GERAARDSBERGEN - Krakelingenstoet met Napoleon en Bartholomeus als thema

Dsc_0144
Foto: © Jimmy Godaert
 

Op zondag 22 februari gaat de Krakelingenstoet opnieuw uit in de straten van het Geraardsbergse stadscentrum. Het thema van de stoet omvat bij deze editie twee belangrijke jaartallen, namelijk 1515 en 1815.

Het is 500 jaar geleden dat de relieken van de Heilige Bartholomeus werden overgebracht van het Kartuizerklooster van Sint-Martens-Lierde naar de parochiekerk van Geraardsbergen. Daarom zullen de relieken dit jaar uitzonderlijk ook in de Krakelingenstoet meegedragen worden.

Enkele weken voor de nederlaag van Napoleon in 1815 bij Waterloo, vond een indrukwekkende parade plaats van 6000 ruiters bij de Gavermeersen, een grote vlakte die we nu kennen als het provinciaal domein De Gavers.

‘De stoet is historisch gezien heel correct uitgebeeld waar aan wij ook de Unesco herkenning te danken hebben, naast de vaste waarden die ieder jaar terugkeren draait de Krakelingenstoet elk jaar weer rond een nieuw thema’ zegt schepen van cultuur Kristin Vangeyte. ‘Dankzij de inzet van onze technische dienst kunnen wij onze dromen waarmaken.’ voegt regisseur Filip De Temmerman er aan toe.

Tevens werd ook de Krakelingenaffiche in een nieuw kleedje gestoken. Hier stond de jonge fotografe Lisa Bilterijst voor in. Het werd een moderne affiche waarin de thema’s van Krakelingen verwerkt werden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief