GERAARDSBERGEN - Laatste tap in café Klein Idegem

C21

GERAARDSBERGEN - Laatste tap in café Klein Idegem

Dsc_0206
Foto: © Jimmy Godaert
 

Na vijftien jaar achter de tapkraan gestaan te hebben in Café Klein Idegem houdt Monique Devrome er nu mee op. Vorige zaterdag gaf ze haar laatste rondjes aan haar trouwe cliënteel.

Monique Devrome (69) groeide op in het West-Vlaamse kustdorp Lombardsijde maar woont al 46 jaar in de Geraardsbergse deelgemeente Idegem.  Ze werkte op de boerderij, deed een melkronde en leverde ook bier. De voorbije vijftien jaar stond ze achter de tapkraan van café Klein Idegem op het Idegemplein.

De zaak was een echt boerencafé waar gezellig vertoeven was. Buiten het vaste cliënteel kwamen er ook veel wielertoeristen over de vloer, die na de inspanning de innerlijke mens kwamen versterken. Het was een café voor jong en oud waar men kon bakschieten maar ook kicker kon spelen. Monique was heel graag onder de mensen, hield van ‘leute en plezier’ en in haar café was het altijd volop ambiance.

Monique runde de herberg samen met echtgenoot Marc maar de man overleed enkele jaren geleden en intussen heeft Monique wat gezondheidsproblemen. Ze heeft dan ook beslist om ermee te stoppen. Een strop rond de nek van vele trouwe klanten. Die kwamen overigens niet enkel voor de volkse sfeer van Klein Idegem maar werden evenzeer gelokt door de zeer lage prijzen.

Zo werd er maar 1 euro gerekend voor een pintje en daarmee was Monique een van de goedkoopste herbergiers in de regio.

Monique had in haar café ook een verzameling posturen van varkens en ooit was Café Idegem de thuisbasis van het legendarische varken Sofie. Het kloeke beest groeide uit tot de mascotte van het café en heel wat bezoekers gingen achteraan de herberg tussen twee pintjes door even gedag zeggen het uit de kluiten gewassen dier. Net zoals toen het varken overleed, zaten de stamgasten in zak en as.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief