Zevendejaars Thuis- en bejaardenzorg KA GERAARDSBERGEN zetten zich in voor project ‘Happy Feet’

C21

Zevendejaars Thuis- en bejaardenzorg KA GERAARDSBERGEN zetten zich in voor project ‘Happy Feet’

Dsc_2445
Foto: © Jimmy Godaert
 

Afgelopen dinsdag ging een enthousiaste groep zevendejaars Thuis- en bejaardenzorg van het KA Geraardsbergen op bezoek bij het woonzorgcentrum De Populier. Hun bezoek kaderde in het project ‘Happy Feet’, een initiatief dat werd opgezet door de Belgische Federatie voor Zorgkundigen (BEFEZO) met als doel om ouderdomsdiabetes sneller op te sporen aan de hand van nauwkeurige observatie van de voeten.

Dit project toont aan dat de rol van de zorgkundige in het tijdig vaststellen van deze ziekte bij ouderen cruciaal is. Na een uiteenzetting waarin leerkracht mevr. Anne De Vos het belang van dit project benadrukte en de leerlingen instructies gaf voor het uitvoeren van de observatie, gingen de leerlingen zelf aan de slag. De voeten van de bewoners van het WZC  werden één voor één zorgvuldig onder de loep genomen. De leerlingen maakten hierbij gebruik van een uitgekiende checklist. Intussen was er ook tijd voor een praatje, wat de ervaring voor zowel de leerling als de zorgvrager des te aangenamer maakte.

De leerlingen reageerden na afloop erg gemotiveerd: ‘We hadden ouderdomsdiabetes nog nooit op deze manier bekeken. De praktische invalshoek maakte dit project zeer interessant.’ Ook het personeel van het WZC De Populier was onder de indruk van de efficiëntie van deze aanpak. Er zou zelfs een voorstel worden ingediend om het voetonderzoek op termijn in te voeren als maandelijkse controle van de bewoners.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief