GERAARDSBERGEN - Brouwerij Bovenkassei brengt bierkaas uit

GERAARDSBERGEN - Brouwerij Bovenkassei brengt bierkaas uit

Img-20200605-wa0001
 

Naast hun bier T’Kaseike komt het brouwerskoppel Filip Pillet en Marissa Van Der Cruyssen in coronatijden nu ook met een in bier gerijpte kaas op de proppen.

 

In december vorig jaar begonnen Filip en Melissa met de verkoop van hun twee biertjes: T’Kaseike blond een stevige maar frisse tripel van 8,5 graden en hun T’Kaseike donkere tripel, een robuust biertje van 7,5 graden.

 

Toen de coronacrisis uitbrak, liep de verkoop wat terug maar intussen staan de bieren in dertig zaken op de kaart. Er waren ook cafés die tijdens de lockdown T’Kaseike in hun bierpakketten opnamen en er zijn slagers en frituren die de donkere tripel hun bereidingen verwerken. De biertjes zijn eveneens online verkrijgbaar via oa De Streekboetiek.

 

Brouwerij Bovenkassei breidt het assortiment nu uit met een kaas gerijpt in T’Kaseike blonde tripel. Het resultaat is een lactosearme en glutenvrije kaas met een laag zoutgehalte, zacht van smaak maar toch met een beetje pit, net zoals het biertje. De bierkaas lijkt een succesverhaal te worden als de bieren van brouwerij Bovenkassei want hun eerste 37 bollen kaas van 550 gram vlogen snel de deur uit. Intussen is de volgende lading klaar en wordt de kaas al in enkele winkels verkocht. In het najaar komt er nog een T’Kaseike amber.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief