GERAARDSBERGEN - Twee elektrische deelwagens voor de Geraardsbergenaar

C21

GERAARDSBERGEN - Twee elektrische deelwagens voor de Geraardsbergenaar

Img_7966
 

Staat jullie tweede wagen ook de helft van de tijd stil?  Geraardsbergen biedt jullie in samenwerking met Solva voortaan een milieuvriendelijk, kostenbesparend en sociaal alternatief en laat twee elektrische deelwagens plaatsen.

 

Schepen van mobiliteit Fernand Van Trimpont:

Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: je maakt gebruik van de auto wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders hem gebruiken. Op die manier wordt de auto beter en doordacht gebruikt. Daarom starten in juni dertien Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten, waaronder Geraardsbergen, met autodelen.  Het project kadert binnen het lokale klimaatplan Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen en het actieplan Gedeelde Mobiliteit van SOLVA en Streekoverleg.

 

Schepen van duurzaamheid en klimaat Martine Duwyn:

“Bij vele Vlamingen staat de (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil in de garage of op de oprit. Daarom is autodelen een goedkoper en gemakkelijker alternatief; een auto enkel wanneer je die nodig hebt. In het kader van de klimaatambities wordt bovendien bewust gekozen om enkel met elektrische voertuigen te werken.”

 

De eerste wagen werd geleverd en staat gebruiksklaar op het Stationsplein. Weldra komt er een tweede deelwagen op de Vesten. Ook het personeel van het lokaal bestuur zal voor dienstverplaatsingen hiervan gebruik maken.

 

Om gebruik te maken van de deelwagens meld je je aan met de SHARE Mobility app. Die app kan je downloaden met je smartphone door bijvoorbeeld de QR-code in te scannen op www.valckeniergroep.be/carsharing/valckenier-share

 

Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem. Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens door een uurprijs en een kilometerprijs. Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.

 

Op 10 september wordt een infosessie gepland voor geïnteresseerde gebruikers.  Heb je nu al vragen? Neem dan zeker een kijkje op www.geraardsbergen.be/autodelen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 30 apr 2021
Jimmy GODAERT | 28 apr 2021

archief