Wielerstad GERAARDSBERGEN wil ook veilige fietsstad worden

C21

Wielerstad GERAARDSBERGEN wil ook veilige fietsstad worden

A4a2edae-9d14-11eb-b2e8-875ec20fdf0a_web_scale_0
De ludieke borden roepen op tot wederzijds begrip tussen automobilisten en fietsers.
 

Wielerstad moet ook veilige fietsstad worden: “Fietsers mijden nu veel locaties omdat die te gevaarlijk zijn.” Met  blauwe borden die  een ludieke boodschap en een knipoog bevatten wordt door het stadsbestuur een  oproep gedaan tot wederzijds begrip tussen automobilisten en fietsers.

De campagne is een onderdeel van het fietsbeleidsplan dat van de wielerstad ook een veilige fietsstad moet maken. In het meerjarenplan dat loopt tot 2025 trekt de stad volop de kaart van de fiets. “ We willen niet alleen een wielerstad zijn maar ook uitgroeien tot een fietsstad, met veilige fietsverbindingen voor woon-, school-, werk- en winkelverkeer ”, zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont. “ Uit een bevraging blijkt dat er in de stad nu veel locaties zijn die de fietsers liever mijden omdat ze te gevaarlijk zijn. De nieuwe fietsveiligheidscampagne waarvoor we samenwerken met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde pikt in op sommige van die pijnpunten.”

Het stadbestuur zocht vijfentwintig locaties in Geraardsbergen waar er nood is om in het verkeer extra aandachtig te zijn voor elkaar. Daar werden dan panelen met een ludieke boodschap geplaatst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief