60ste stickeractie van Rode Kruis-Geraardsbergen-Lierde gaat van start

C21

60ste stickeractie van Rode Kruis-Geraardsbergen-Lierde gaat van start

De_cock_deftinge
Lokale handelaars steunen het Rode Kruis bij de stickerverkoop

Vrijwilligers dit jaar op vaste standplaatsen, versterkt door lokale handelaars, Delhaize en online verkoop

De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat vandaag van start. Van 22 april tot en met 6 mei 2021 zullen de stickers te koop zijn in heel Vlaanderen en kunnen Vlamingen hun Rode Kruisafdeling steunen. Een duwtje in de rug dat, zeker na de afgelopen lastige periode, dit jaar éxtra welkom is. Door de geldende coronamaatregelen zal de vertrouwde actie iets anders lopen dan normaal. Zo zullen vrijwilligers niet te vinden zijn op kruispunten maar vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht en wordt online verkoop extra aangemoedigd. Nieuw dit jaar: je kan de sticker ook kopen bij Delhaize en lokale handelaars.

Het coronavirus zette het land op pauze: winkels sloten, verplaatsingen werden beperkt tot het minimum en thuiswerken werd de norm. Maar niet voor het Rode Kruis. Er werd het voorbije jaar massaal beroep gedaan op Rode Kruisvrijwilligers voor ondersteuning: hulp in woonzorgcentra, bemannen van triageposten, vervoer van coronapatiënten, afnemen van sneltesten in het onderwijs, opzetten van testdorpen, bedeling van mondmaskers…

Alternatieve verkoopkanalen

Al 60 jaar lang trekken Rode Kruisvrijwilligers eind april de straat op om stickers te verkopen. Een fondsenwervingsactie die uitgroeide tot een begrip in Vlaanderen. Om de stickerverkoop op een veilige manier te organiseren, zullen vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten. In plaats daarvan vatten ze op zaterdag en zondag 24 en 25 april post aan Eurotuin in Ophasselt, Delhaize Ophasselt, Delhaize Geraardsbergen en Carrefour Geraardsbergen Centrum. Op zaterdag 22 april staan ze ook aan Aveve Geraardsbergen. Daarnaast zal de sticker voor het eerst te koop zijn bij Delhaize en steunen ook verschillende lokale handelaars de lokale afdeling door als verkooppunt op te treden. De volledige lijst van handelaars die deelnemen aan deze actie is te vinden op: https://www.rodekruis.be/afdeling/geraardsbergen-lierde/wat-kan-jij-doen/stickerverkoop/

Liever steunen vanuit je luie zetel? Dat kan! De sticker kan ook aangekocht worden via www.koopdesticker.be/geraardsbergen-lierde.

Steun de vrijwilligers in jouw buurt

De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Hiermee investeert het Rode Kruis in medisch materiaal voor hulpposten en ziekenwagens, interventiekledij, didactisch materiaal voor eerstehulpopleidingen en in opleidingen voor de eigen vrijwilligers… Alle kleine bijdragen maken samen een groot verschil, waardoor Rode Kruisvrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro!

 

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 22 april tot en met 6 mei te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de Rode Kruisafdeling in jouw buurt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief