GERAARDSBERGEN - Nieuwe verkeersborden ‘Graag Traag’ onthuld

C21

GERAARDSBERGEN - Nieuwe verkeersborden ‘Graag Traag’ onthuld

Graag_traag_verkeersborden
De winnaars van de tekenwedstrijd en de geproduceerde verkeersborden
 

Zaterdag werden drie nieuwe verkeersborden onthuld die automobilisten minder snel moeten laten rijden in de buurt van spelende kinderen. De ‘Graag Traag’-borden werden ontworpen door jonge Geraardsbergse inwoners en krijgen een prominente plaats op locaties waar de jeugd veel buiten speelt.

 

Omdat het design van de vorige ‘Graag Traag’ borden al wat gedateerd was, organiseerden de Jeugddienst, de dienst Mobiliteit en de Kunstacademie tijdens de Week van de Mobiliteit vorig jaar (september 2022) een tekenwedstrijd. De opdracht voor de deelnemende Geraardsbergse kinderen en jongeren: maak een leuk, hip ontwerp dat automobilisten meteen laat weten dat ze moeten vertragen voor onze Giesbaargse jeugd.

 

Met meer dan 190 tekeningen toonde de wedstrijd zich een waar succes. In de kerstvakantie koos een vijfkoppige jury - bestaande uit enkele kinderen en jongeren, kunstenaar Mathias Cruyssaer en begeleider Peter-Jan Sioen van de Kunstacademie - drie winnaars.

 

De tekeningen van Liete uit Viane, Jack uit het centrum en Lotte uit Ophasselt kwamen uit de bus gekozen als leukste inzending.

 

Over één tekening raakte de jury het niet volledig eens. Op de tekening van Luna uit Schendelbeke stond de tekst ‘Opgelet, dikken!’. Aangezien dit zo typerend is voor onze stad, wou de jury dit ook graag integreren. Omdat het reglement maar drie winnaars toeliet, werd de tekst van Luna op een van de drie andere tekeningen geplaatst.

 

Het eerste, nieuwe bord wordt geplaatst in de wijk Steenbakkerij. Daarna komen ze nog op andere plaatsen waar veel passage van jeugd is.

 

“Buitenspelen kan buitengewoon mooi zijn, zeker als dat op een veilige manier kan. Met de ‘Graag Traag’-borden willen we daar aandacht voor vragen. Wees voorzichtig als automobilist en rij traag op plekken waar kinderen veel spelen. Het doet ons plezier dat onze jeugd zich zelf zo enthousiast toonde om mee de borden te ontwerpen. Een sterk signaal dat ze veilige speelplekken, net zoals wij,  heel belangrijk vinden”, zegt schepen van Jeugd en Mobiliteit Fernand Van Trimpont.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief