Minister Ben Weyts te gast in GERAARDSBERGSE kunstacademie tijdens Dag van de Academies

C21

Minister Ben Weyts te gast in GERAARDSBERGSE kunstacademie tijdens Dag van de Academies

_dsc5714
Minister Ben Weyts te gast in kunstacademie
 

Vorige zaterdag zetten alle kunstacademies hun deuren open tijdens de Dag van de Academies. In  van deze Geraardsbergen mochten ze Ben Weyts - minister van Onderwijs - ontvangen.  Gedurende gans de dag werden de schijnwerpers worden gericht op de creativiteit en artistieke prestaties van de leerlingen uit het deeltijds kunstonderwijs.

Maïzena

Volgens Ben Weyts is deeltijds kunstonderwijs is als maïzena. Het is verbinden en gemeenschapsvormend. Er zijn momenteel 240.000 Vlamingen die deelnemen aan deeltijds kunstonderwijs dat degelijke opleidingen aanbiedt die leiden tot attesten en diploma's met een marktwaarde. Tevens zorgt het kunstonderwijs voor meer binding: muziek, kunst en dans zorgen ervoor dat mensen met een grote diversiteit aan achtergronden samengebracht worden wat op zijn beurt resulteert in een betere gemeenschapsvorming.

Betere resultaten

Fernand Van Trimpont, schepen van Onderwijs  is er van overtuigd dat door het investeren in het deeltijds kunstonderwijs we de stad sociaal en economisch vooruit helpen. Een goed geschoolde bevolking is goed voor de samenleving, de bedrijven en de sociale participatie. Opvallend is volgens Fernand dat de jongeren die in de Kunstacademie zitten ook hun resultaten in het dagonderwijs zien verbeteren.

Tot slot vroeg Marc Van den Borre directeur van de Geraardsbergse kunstacademie aan minister Weyts om steeds voldoende middelen te voorzien om de zaak draaiende te houden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief