Team GERAARDSBERGEN organiseert infosessie rond de kost van je gezondheid

C21

Team GERAARDSBERGEN organiseert infosessie rond de kost van je gezondheid

20240219_115825
Edwine Willekens en Manu Lion van het bijzonder comite van de sociale dienst
 

Team Geraardsbergen en Gezonde Buurt organiseren op woensdag 28 februari een infosessie over "De kost van je gezondheid". Edwine Willekens van het bijzonder comité van de sociale dienst "Ziek worden kan ook heel wat financièle zorgen met zich meebrengen. Sommige mensen geraken hierdoor in geldnood of anderen besparen wel eens op medische zorgen. Daarom organiseren we een infosessie waarbij we uitleg en concrete fips geven om de kost van jouw gezondheid ndheid betaalbaar te houden." 

"Want er bestaan wel degelijk verschillende maatregelen om je medische kosten onder controle te houden, vult raadslid Manu Lion aan. "Zo is er de verhoogde tegemoetkoming (VT), waarbij personen met een laag inkomen minder betalen voor gezondheidszorg. Er bestaan generische geneesmiddelen die goedkoper zijn dan de merkproducten. En bij een ziekenhuisopname kun je de kosten drukken door een tweepersoonskamer te kiezen in plaats van een eenpersoonskamer. Bovendien voorkom je vaak erger door op tijd naar de tandarts te gaan of door je preventief te laten screenen bij bevolkingsonderzoeken." 

De infosessie vindt plaats op woensdag 28 februari om 19u in het koetshuis te Geraardsbergen De infosessie is gratis en je hoeft niet vooraf in te schrijven

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief