Leerlingen defensie en veiligheid atheneum GERAARDSBERGEN op driedaags militair kamp in Lombardsijde

C21

Leerlingen defensie en veiligheid atheneum GERAARDSBERGEN op driedaags militair kamp in Lombardsijde

2_defensie_atheneum
Leerlingen maken zich op voor drillsessie
 

De vijfdejaarsleerlingen uit de studierichting ‘Defensie en veiligheid’ van het atheneum Geraardsbergen kropen drie dagen in de huid van echte militairen in de kazerne van Lombardsijde (Nieuwpoort). De jongeren werden via praktische en theoretische proeven klaargestoomd voor een job bij het leger of in een veiligheidsberoep.

Wesley Lor, leerkracht veiligheidstechnieken, ging als begeleider mee naar de en was heel fier op zijn leerlingen: “Ondanks het slechte weer zagen we veel inzet bij de jongeren. De wekelijkse uitzendingen van Kamp Waes werken blijkbaar wel motiverend. Op de eerste dag stond een theorieles kaartlezen op het programma en in de namiddag trokken we onze wandelschoenen aan voor een tocht van 6 km. Er was ook veel aandacht voor drill waar de basis reeds aangeleerd werd voor de 11-novembervieringen.”

Sportleerkracht Cien Bories Lowyck gaat enthousiast verder: “De lessen waren uiteraard niet klassiek ingevuld in een klaslokaal, maar vonden plaats op het strand, in de duinen en in het veld. Onze leerlingen kregen een uiteenzetting van het bataljon artillerie en leerden hoe ze camouflagetechnieken onder de knie konden krijgen. Enkele paracommando’s zorgden letterlijk en figuurlijk voor een hoogtepunt met het organiseren van een heuse death ride. Heel wat leerlingen verlegden daar letterlijk hun grenzen en overwonnen kleine en grote angsten.”

Wesley Lor benadrukt de uitmuntende groepssfeer: “Tijdens de opdrachten in open lucht ontvingen de leerlingen een overlevingsrantsoen wwarmme ze 24 uur moesten zien te overleven.  Naarmate de 3 daagse vorderde zag ik het  teamgevoel zo groeien. Door de afwisseling van fysieke en theoretische lessen vloog de tijd ook echt voorbij. Op het einde van de driedaagse vond er een echte afscheidsplechtigheid plaats en kregen onze leerlingen een petje en badge van adjudant-majoor Van Cauwenberghe en van kolonel De Geyter. Ik blik tevreden terug, want ik zag heel veel inzet en doorzettingsvermogen.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op uitdagende ‘in the field’-ervaringen voor de leerlingen van de specifieke studierichting ‘Defensie en veiligheid’ om hen zo goed mogelijk klaar te stomen voor hun latere professionele leven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief