GALMAARDEN - Eerste gedicht in de tuin van het Baljuwhuis

C21

GALMAARDEN - Eerste gedicht in de tuin van het Baljuwhuis

Editiepajot_galmaarden_gedichten_1_bewerkt
Jan Heyvaert uiterst links bij zijn gedicht onder de treures. - Foto Marc Colpaert
 

Het eerste gedicht van dorpsdichter Jan Heyvaert werd zopas onthuld in de tuin van het Baljuwhuis in Galmaarden. Het is de bedoeling dat naar de toekomst toe er nog meer gedichten op het grondgebied van Galmaarden zullen geplaatst worden.

Het was de cultuurraad van Galmaarden dat met het idee naar buiten kwam om de gedichten van de verschillende dorpsdichters her en der in het landschap van Galmaarden te plaatsen. “ De gemeente heeft meer dan genoeg mooie plaatsen waar zo een gedicht kan geplaatst worden”, verzekerde de huidige dorpsdichter Jan Heyvaert. “En om hun een steuntje in de rug te geven, vroeg ik aan de gemeente of ik zelf een plaat met één van mijn gedichten mocht plaatsen in de tuin van het Baljuwhuis. Dit was geen probleem en zo mocht ik samen met de mensen van de cultuurraad en de gemeente het nieuwe gedicht onthullen, nabij de oude treures in de tuin van het Baljuwhuis”, vertelde Heyvaert. Deze boom de oudste van zijn soort in de provincie, werd zopas geklasseerd bij het houtig erfgoed van de provincie Vlaams-Brabant. “ Wij zijn ervan overtuigd dat onze gemeente nog tal van mooie hoekjes en kantjes heeft waar men zo een gedicht kan plaatsen. En wie weet kunnen wij binnen enkele jaren een gedichtenwandeling in het leven roepen”, sprak voorzitter Elie Herregodts van de cultuurraad. 
Locaties die nog in aanmerking komen voor het plaatsen van gedichten zijn: de Congoberg in Vollezele, de Markvallei in Galmaarden en ter hoogte van de nog bestaande watermolens in de gemeente.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief