GALMAARDEN - Brug wordt dit voorjaar nog hersteld

C21

GALMAARDEN - Brug wordt dit voorjaar nog hersteld

Colpaert_galmaarden_brug_1
Roger De Nauw bij de brug. - Foto Marc Colpaert
 

Eind juni vernielde een wagen een deel van de brug over de Markrivier in Tollembeek. Na meer dan een half jaar wachten is de brugleuning nog steeds niet gemaakt. De sp.a Galmaarden was het wachten beu en vroeg aan Mia De Vits(sp.a) om ervoor te zorgen dat de herstellingen vlug zouden gebeuren. En blijkbaar met succes want de brug zal in het voorjaar eindelijk hersteld worden.

In de maand juni 2009 reed een voertuig een deel van de brug over de Markrivier in de vernieling. Dit gebeurde juist in de gevaarlijke bocht ter hoogte van de Vollezelestraat in Tollembeek. Gemeenteraadslid Roger De Nauw(sp.a) vroeg reeds op de gemeenteraad van 1 december, wanneer de herstellingswerken zouden van start gaan. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) kon hem antwoorden dat de gemeente al verschillende keren een brief hadden gestuurd naar de bevoegde overheid.
 “ De brugleuning over de Markrivier op de Vollezelestraat is al sinds maanden stuk gereden. De schade aan de brugleuning werd meer dan 6 maand geleden vastgesteld door de wegen-toezichter van het betrokken district, met name op maandag, 29 juni 2009, en toch gebeurde er maanden niets. Nochtans is dit een zeer gevaarlijke plek in de Vollezelestraat. Wie vandaag zijn bocht niet goed neemt, rijdt zo de Markrivier in”, sprak Roger De Nauw.”
Het gemeentebestuur had al herhaaldelijke keren aangedrongen op een snelle herstelling, zonder gevolg echter. Wel werden er door de gemeente Galmaarden voorlopige beschermingsmaatregelen genomen door het plaatsen van enkele houten planken. “ Wij kunnen toch niet zelf de brugleuning gaan maken op de gewestweg(N272), wij hebben de overheid al enkele keren schriftelijk en mondeling op hun verantwoordelijkheid gewezen”, vertelde burgemeester Pierre Deneyer. Sp.a Galmaarden vroeg aan Mia De Vits om te zorgen voor de nodige druk op de ketel om de herstellingswerken vlug te laten uitvoeren. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft ondertussen laten weten dat de herstellingen nog in het voorjaar van 2010 zullen uitgevoerd worden.
“Deze werken zullen uitgevoerd worden in het kader van het onderhoudsbestek voor kunstwerken. De aannemer werd pas recent aangeschreven, er werd nog geen startdatum voor dit dossier bepaald”, schreef ir. Tim Lonneux van Agentschap Wegen en Verkeer. “ Momenteel is het voor ons niet mogelijk om een exacte aanvangsdatum van deze werken mee te delen, vermoedelijk zal dit in de loop van maart 2010 zijn , afhankelijk van de weersomstandigheden. Wij zullen in elk geval in de planning van de werkzaamheden deze opdracht als één van de eerste laten uitvoeren“, aldus Tim Lonneux. Vanuit de sp.a zullen we toekijken en blijven aandringen op een spoedige herstelling van de brugleuning, hopelijk gaan de werken vlug van start”, sprak De Nauw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief