GALMAARDEN - Kandidaten gezocht voor Ballingsprijs

C21

GALMAARDEN - Kandidaten gezocht voor Ballingsprijs

Colpaert_galmaarden_heyvaert_1
Jan Heyvaert. - Foto Colpaert
 

De cultuurraad van Galmaarden is op zoek naar nieuw jong talent voor haar tweede Jaak Ballingsprijs. De jury bestaat uit mensen van de vier Galmaardse toneelverenigingen.

Ben je tussen 8 en 18 jaar jong en wil je op een podium eens laten zien wat je kunt? Dan is de Jaak Ballingsprijs zeker iets voor jou! De opdracht is eenvoudig: breng een monoloog (in je eentje dus) of een dialoog (samen met iemand anders) van drie tot vijf minuten en overtuig de jury van je kunnen. De jury bestaat uit mensen van de vier  toneelverenigingen die Galmaarden rijk is. “ Er is geen décor op het podium, maar je mag je wel verkleden en rekwisieten meebrengen zoals een stoel, een lampenkap of een vogelkooi al wat je maar nodig hebt om je stukje zo goed mogelijk te brengen”, sprak Jan Heyvaert(foto).

Het is géén voordrachtwedstrijd en het gaat dus niet om gedichten. “ Je mag zelf een monoloog of dialoog schrijven, maar je kunt uiteraard ook een keuze maken uit het vele materiaal dat al geschreven is. Daarvoor kun je naar de bibliotheek trekken en daar advies vragen”, besluit Heyvaert. Er zijn vijf leeftijdscategorieën waarin je kunt aantreden: van het 3de en 4de leerjaar tot het 5de en 6de middelbaar. Er zijn prijzen voor elke deelnemer, maar binnen elke categorie gaan de beste drie met een fraaie trofee naar huis.

De strijd om de tweede Jaak Ballingsprijs vindt plaats op zondagnamiddag 14 maart 2010 in het Baljuwhuis te Galmaarden, vanaf 14.30 uur. Je hebt dus nog een maand om je korte toneeltje in te studeren! Inschrijven moet je wel doen voor 28 februari bij Elie Herregodts (elieherregodts@yahoo.co.uk  of 054 58 95 55).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief