GALMAARDEN - Nieuwe Okay winkel in centrum Vollezele

C21

GALMAARDEN - Nieuwe Okay winkel in centrum Vollezele

Colpaert_galmaarden_afbraak_1
Deze hoeve wordt straks omgevormd tot een Okay. - Foto Marc Colpaert
 

De afbraakwerken aan een oude vervallen hoeve in het centrum van Vollezele gaan van start op 18 februari. Op deze plaats wordt door de Colruytgroep een nieuwe Okay zaak ingeplant. De ruwbouwwerken moeten af zijn eind dit jaar, twee maanden later moet de zaak haar deuren kunnen openen. Naast een supermarkt komen er ook woongelegenheden bij in het centrum van de gemeente.

De eerste bouwaanvraag werd reeds ingediend op 12 februari 2007: AROHM Leuven eiste echter dat er niet alleen een winkelruimte werd voorzien maar ook dat er woongelegenheden moesten worden voorzien.
“ Daarop hebben wij de bestaande bouwaanvraag ingetrokken en na nauw en konstruktief overleg, met zowel de gemeente Galmaarden als met AROHM Leuven, werd er een nieuwe bouwaanvraag ingediend. Tegenover de oorspronkelijke bouwaanvraag werd de ligging van de winkel op het terrein verplaatst naar de rechterkant en werden er naast de winkel woongelegenheden voorzien”, vertelde directeur Filip Van Landeghem. De woongelegenheden zullen in een latere fase worden gebouwd door een projectontwikkelaar. “De winkel en de woongelegenheden komen nu rechtover het dorpsplein van Vollezele te liggen, zodat de toekomstige bewoners van de woongelegenheden uitkijken op het dorpsplein. De parking ligt volledig naast de winkel op het linker hoogst gelegen gedeelte. Op het rechter lager gelegen gedeelte wordt het handelsgebouw samen met de woongelegenheden voorzien”, sprak Van Landeghem.
 
Als het weer het toelaat zouden de afbraakwerken van de oude hoeve  langs de Ninoofsesteenweg starten op donderdag 18 februari.
“ Met de site langs de Ninoofsesteenweg ,in het centrum van Vollezele, mikken we niet alleen op de inwoners van Galmaarden en ruime omgeving uit Gooik en Herne, maar ook op de passanten die dagelijks de steenweg van Ninove naar Edingen en omgekeerd nemen”, verklaarde Filip Van Landeghem.  Bovendien wonen er tal van personeelsleden in de ruime omgeving van Vollezele gezien de Colruyt groep de grootste werkgever is van het Pajottenland.
 
Het handelsgebouw zal circa 900m² bruto bedragen om er een handelszaak van 650 m² netto in uit te baten. Het handelsgebouw – de 61 ste Okay zaak van Colruyt - wordt opgericht in duurzame materiaalkeuze zoals: bakstenen en gevelafwerking in sierpleister, teneinde maximaal in de omgeving te integreren. Na de afbraakwerken zullen de ruwbouwwerken tot ongeveer eind 2010 in beslag nemen. “ Wij rekenen daarna op nog een twee maanden om de nieuwe Okay zaak langs de binnenkant verder af te werken. Dus als alles volgens plan verloopt zal de nieuwe zaak haar deuren kunnen openen in maart 2011”, zei Filip Van Landeghem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief