GALMAARDEN - Opendeur in het gemeentehuis

C21

GALMAARDEN - Opendeur in het gemeentehuis

Editiepazjot_galmaarden_gemeentehuis_2
Vele nieuwsgierigen kwamen naar het gemeentehuis. - Foto's Marc Colpaert
 
Editiepajot_gemeentehuis_4
Foto's Marc Colpaert
 
Editiepajot_gemeentehuis_5_bewerkt
Foto's Marc Colpaert
 
Editiepajot_gemeentehuis_6_bewerkt
Foto's Marc Colpaert
 

Sinds oktober 2009 is de nieuwe vleugel achteraan in het gemeentehuis in gebruik door de dienst grondgebiedzaken (openbare werken, stedenbouw, milieu), wegens deze uitbreiding vond de gemeente Galmaarden het nodig om even de deuren van het gemeentehuis open te zetten.

De uitbreiding was noodzakelijk met het oog op de uitgebreide administratie en om de continuïteit van dienstverlening voor de toekomst te kunnen verzekeren. De personeelsleden moeten hun taak in aangename omstandigheden kunnen uitvoeren, dat komt de dienstverlening aan de bevolking alleen maar ten goede
Er werd ook een extra vergaderruimte gecreëerd die door het college van burgemeester wekelijks voor de vergaderingen wordt gebruikt en door de diensten die intern of met extrene partners vergaderen.
Om het geheel nog klantvriendelijker en efficiënter in te richten, werd er een algemene onthaalbalie en een loket voor de diensten van grondgebiedzaken voorzien. In de kelderverdieping, zowel in het oude als het nieuwe deel werd een rolarchief geplaatst om het geheel aan administratieve documenten op een overzichtelijke manier te kunnen opslaan. Ook de ruimte voor ons PC-park werd vernieuwd.
 
De studie van de werken werd toegewezen aan het studiebureau Van Caelenberg-VDS. Het ontwerp werd goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 maart 2008 De werken werden na een openbare aanbesteding toegewezen aan de firma Vandenbussche en gingen van start op 22 september 2008.
 
Ondertussen is dit de derde verbouwing van het gemeentehuis. Een beetje geschiedenis:
De oorspronkelijke gebouwen dateren van 1868. Later deden deze gebouwen dienst als school. In 1967 werd het bestaande gemeentehuis aan de straatzijde opgetrokken langs het Marktplein met de achterliggende bibliotheek. Een grote uitbreiding gebeurde in 1993 achteraan het gemeentehuis. Op maandag 24 november 2008 had ik de eer de eerste steen van de recentste uitbreiding te mogen leggen en gelukkig staat het gebouw er nog steeds. Ook de rest van het gemeentehuis werd opgefrist met een likje verf om het geheel uniform te maken. In deze opfrisbeurt past ook onze nieuwe huisstijl die we vanaf vandaag stapsgewijs zullen invoeren in onze administratie. De briefwisseling die wat oubollig begon aan te doen, werd door onze eigen diensten wat opgefleurd. We beschikken dan ook over een nieuw, fris en dynamisch gemeentelijk logo dat vanaf vandaag in onze communicatie met onze klanten, u, de burger gebruikt zal worden, vertelde de burgemeester. De bezoekers konden verder nog kennismaken met verschillende gemeentelijke diensten en adviesraden. Tevens werd er gezorgd voor een natje en een droogje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief