GALMAARDEN - Luc maakt puzzel van 24.000 stukjes

C21

GALMAARDEN - Luc maakt puzzel van 24.000 stukjes

Editiepajot_galmaarden_luc_puzzel_bewerkt
Luc met een deeltje van de afgewerkte puzzel. - Foto Marc Colpaert
 

Luc Van Oycke(50) uit Tollembeek is momenteel bezig met het maken van de grootste puzzel die hij op de markt kon vinden. Puzzelen ontspant hem na een zware dagtaak. Maar als deze puzzel met 24.000 stukjes af is, is het definitief gedaan met puzzelen. Nadien komt de puzzel tegen de wand van de kinderkamer te staan.

Slager Luc Van Oycke uit de Statiestraat in Tollembeek is sinds oktober bezig om een puzzel van 24.000 stukjes in elkaar te krijgen. “ De laatste jaren maakte ik regelmatig puzzels van 3.000 of 5.000 stukjes. Voor mij is puzzelen puur ontspanning”, aldus Luc. Vooral in de wintermaanden durft hij nog al eens naar een puzzel te grijpen en werkt daar dan vele nachtelijke uren aan. “ Enige tijd geleden ging ik de uitdaging aan en met succes, om een puzzel van 15.000 stukken tot een goed einde te brengen. Maar ik wou meer. Daarom ging ik via het internet op zoek naar de grootste puzzel ter wereld. Op een Nederlandse website la s ik dat hun puzzel met 24.000 stukjes de grootste ter wereld was. Ik besloot dat deze puzzel mijn laatste puzzel zou zijn die ik ooit maakte. Ik ging van de veronderstelling uit dat, ik mij daarna nooit meer zou kunnen motiveren om een puzzel te maken van 3.000 of 5.000 stukjes als je er al eentje van 24.000 had gemaakt”, legde Luc uit.
Hij bestelde deze grootste puzzel ter wereld en enige tijd later mocht hij een grote doos ontvangen met daarin 24.000 puzzelstukjes, als alles in elkaar stak, samen goed voor een oppervlakte van 4.28 m op 1.57 m of bijna 7 m² groot !

“ Hoe begin je in godsnaam aan zo’n grote puzzel vragen ze mij regelmatig, wel met het begin natuurlijk. Ik ben al jaren aan het puzzelen, dus weet ik dat de eerste stap is de kleuren bij elkaar leggen en voor je het weet ben je vertrokken. Omdat het zo een grote puzzel is moest ik telkens werken met het in elkaar steken van een gedeelte van de puzzel”, sprak Luc Van Oycke. Ondertussen heeft hij tijdens de voorbije zes maanden al 18.000 puzzelstukken in elkaar geklikt, nog maar 6.000 te gaan! ” Telkens als ik een groot aantal van de puzzelstukken gevonden heb, dan strijk ik deze in met lijm, omdat ik niet wil meemaken dat wanneer ik, een deel van de afgewerkte puzzel in mekaar heb gestoken, deze opnieuw zou stukgaan. Ik ben van start gegaan in oktober van vorig jaar en schat dat ik nog ongeveer een maand of misschien zelfs twee maanden nodig zal hebben om de resterende zesduizend stukjes te vinden”. Nadien wordt de hele puzzel op een houten wand bevestigt en komt de puzzel op de muur van een kinderkamer bij Luc.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief