GALMAARDEN - Wrevel over gedenkplaat

C21

GALMAARDEN - Wrevel over gedenkplaat

Editiepajot_galmaarden_gedenkplaat_onthuld_1_bewerkt
De gedenkplaat zorgt voor wrevel. - Foto Marc Colpaert
 

De zopas aangebrachte gedenkplaten aan het gemeentehuis van Galmaarden met daarop de namen van de burgemeesters en gemeentesecretarissen van Galmaarden, zorgen voor wrevel.De gemeente zoekt naar een oplossing voor dit probleem.

Tijdens de opendeurdag van het vernieuwde gemeentehuis van Galmaarden, werden ondermeer twee gedenkplaten onthuld. Een eerste gedenkplaat gaf een overzicht van alle Galmaardse burgemeesters vanaf het jaar 1818 tot op heden. Een tweede gedenkplaat was er eentje voor alle gemeentesecretarissen van de laatste twee eeuwen. Het was gemeenteraadslid Roger De Nauw(sp.a) die de kat de bel aanbond, tijdens de jongste gemeenteraad. “ Ik vroeg aan de voorzitter waarom er alleen burgemeesters van Galmaarden op deze gedenkplaat staan? De mensen van Vollezele en Tollembeek moeten vandaag ook naar het gemeentehuis van Galmaarden komen en vinden op deze gedenkplaat niets terug van hun gemeente”, vertelde Roger De Nauw. Voorzitter en burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) had ondertussen ook al enkele opmerkingen gekregen van het gemeentepersoneel. “ Twee van onze mensen die op het gemeentehuis werken stelden ons dezelfde vraag. Nu is het wel zo dat op het gemeentehuis van Tollembeek al een gedenkplaat aanwezig is met de namen van enkele burgemeesters erop. Op het gebouw in Vollezele zijn enkele namen in de arduin gebeiteld”, verzekerde Deneyer. “ Ik weet dat er enkele namen van burgemeesters op de gemeentehuizen van Vollezele en Tollembeek staan, maar dit is zeker niet volledig. Komt daarbij nog eens het feit dat deze gebouwen binnen enkele jaren misschien niet meer in het bezit zijn van de gemeente. Daarnaast komen de mensen van Tollembeek en Vollezele nu naar het gemeentehuis van Galmaarden, want de oude gemeentehuizen hebben zo goed als geen functie meer”, vertelde De Nauw.
De gemeente Galmaarden gaat nu onderzoeken op welke wijze de burgemeesters en de gemeentesecretarissen in Vollezele en Tollembeek door de jaren heen, op een gedenkplaat aan het gemeentehuis van Galmaarden kunnen geplaatst worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief