GALMAARDSE dorpsdichter kreeg dreiggedicht

C21

GALMAARDSE dorpsdichter kreeg dreiggedicht

Colpaert_galmaarden_dorpsdichter_1
Rik Wouters kreeg een dreiggedicht. - Foto Marc Colpaert
 

Enkele dagen geleden ontving de Galmaardse dorpsdichter Rik Wouters uit Halle een anonieme ‘dreigbrief’. Daarin werd met een gedicht verwoord dat hij in de toekomst beter in Halle zou blijven. Een laffe reactie is ook de mening van de vorige dorpsdichter en ondervoorzitter van de cultuurraad Jan Heyvaert uit Galmaarden die dezelfde anonieme brief kreeg.

Eind januari werd Rik Wouters als de nieuwe dorpsdichter van Galmaarden voorgesteld. Ondertussen heeft deze laatste al enkele gedichten voor de mensen uit Galmaarden geschreven, blijkbaar is niet iedereen daar zo blij mee. “ Enkele dagen geleden kreeg ik een anonieme brief met daarop netje een klevertje met mijn naam erop getypt”, zei dorpsdichter Rik Wouters. “ In de brief vond ik een gedicht ondertekend door ‘Willem die Amoc maecte’, uit de poststempel op de voorzijde van de omslag blijkt dat de brief in Brussel afgestempeld werd. De datum is niet leesbaar en
op de achterzijde van de omslag stond geen afzender”. Het gedicht zelf wijst Rik erop dat hij beter geen dorpsdichter van Galmaarden werd. Een stukje uit het gedicht: ‘Keereweerom naar uwe Wegom, vreet zelf uw Halse krotten en laat ons, ware Pajotten, de matten en de taart!
 
“Toch zal ik mijn tijd niet steken in het proberen te achterhalen wie hij is”, weet Rik Wouters ons te vertellen. “ Indien de anonieme afzender die zich achter het pseudoniem ‘Willem’ verbergt, zijn mening over mij kwijt wil, kan hij dit doen door zich bekend te maken door me te contacteren en een beschaafd gesprek aan te gaan. Blijkbaar wil en kan hij dat niet, waarom zou hij er anders alles voor gedaan hebben om anoniem te blijven en 'uitschreeuwen' dat er hij er slechts op uit is om ‘Amoc’ te maken.
Jan Heyvaert, de vorige dorpsdichter en ondervoorzitter van de Cultuurraad is ook verbaasd over deze brief. ” Ik heb zelf ook een afschrift ontvangen van het anonieme gedicht dat mijn opvolger als een ‘dreigbrief’ omschrijft. Die omschrijving lijkt mij wat overdreven. Een laffe daad is het alleszins. Poëzie is van alle literaire vormen de meest vrije en het is dan ook logisch dat het ene gedicht je meer aanspreekt dan de andere. Vind je het echt te gortig, kom daar dan rond voor uit. Een ‘tegengedicht’ zou een originele manier zijn om die mening in de verf te zetten, maar door dat anoniem te doen verliest de steller het recht op aandacht daarvoor.
Dorpsdichter Rik Wouters heeft ondertussen het anonieme gedicht op zijn blog gezet: http://blog.seniorennet.be/wouters_en_galmaarden
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief