HALLE / HERNE / GALMAARDEN - Gebrekkige communicatie bij werken moet verbeteren

C21

HALLE / HERNE / GALMAARDEN - Gebrekkige communicatie bij werken moet verbeteren

Mark_demesmaeker_p200
Foto Felix Merckx

Vlaams Volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker (N-VA) ondervroeg Vlaams Minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) naar aanleiding van de gebrekkige communicatie bij de uitvoering van wegenwerken aan de Ninoofsesteenweg te Herne en wegwerkzaamheden in de Vollezelestraat in Galmaarden.

Het Vlaams Gewest beloofde de Ninoofsesteenweg in Herne te herstellen tijdens de winterperiode. Op het ogenblik dat de herstellingswerken daadwerkelijk zouden worden aangevat, lieten de weersomstandigheden niet meer toe om de geplande werken uit te voeren, waardoor de situatie nog verslechterde. In het kader van de algemene veiligheid besloot het gemeentebestuur van Herne de Ninoofsesteenweg af te sluiten in afwachting van de herstelling ervan. Doordat de temperaturen te laag waren voor het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag besliste het Vlaams Gewest, na aandringen van het gemeentebestuur, het beschadigde wegdek af te schrapen met het oog op het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag wanneer de temperaturen dit zullen toelaten.
 
Mark Demesmaeker: “Tijdens de periode dat de Ninoofsesteenweg werd afgesloten, werd het verkeer naar Herne omgeleid via Tollembeek. Op hetzelfde ogenblik moesten we vaststellen dat tijdens de omleiding, de Vollezelestraat, eveneens een gewestweg in Tollembeek werd afgesloten”
 
 
Uit het antwoord blijkt dat Vlaams Minister Hilde Crevits het eens is met de kritische bemerkingen van het Parlementslid. De Vlaamse Regering werkt momenteel aan een nieuwe databank, GIPOD, om alle mogelijke werven op de wegen in Vlaanderen in kaart te brengen, in overleg met de Vlaamse overheid, de gemeenten en de nutsbedrijven.
 
Vlaams Minister Hilde Crevits : “Deze voorvallen kunnen vermeden worden door ingave van alle werken bij het Coördinatiepunt wegenwerken. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft aangedrongen op het belang en de medewerking van alle partijen die werken op de openbare weg uitoefenen. Het concrete voorval zal ook op een volgend overleg met de politiezone en de betrokken gemeenten ter sprake gebracht worden gezien hun functie van vergunningverlenende instanties".
 
Verder wordt gewerkt aan het GIPOD. Dit is een databank van alle mogelijke werven op de wegen in Vlaanderen. De software van deze databank wordt momenteel uitgewerkt door AGIV, in overleg met de Vlaamse overheid, de gemeenten en de nutsbedrijven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief