GALMAARDEN - Nieuwe sociale huurwoningen

C21

GALMAARDEN - Nieuwe sociale huurwoningen

Colpaert_galmaarden_sociale_woningen_1
 

In de Roen in Galmaarden is de huisvestingsmaatschappij Providentia gestart met de bouw van 12 sociale huurappartementen. Mensen die kunnen bewijzen dat ze een band hebben met de gemeente krijgen voorrang op andere kandidaten. De appartementen moeten klaar zijn in het najaar van 2011.

Ter hoogte van de Rodestraat in Galmaarden is sinds enkele jaren een sociale woonwijk ‘De Roen ‘ gevestigd. In het midden van de bestaande woonwijk werd de nodige ruimte voorzien, voor de plaatsing van twaalf sociale huurappartementen.
“ Toen wij enkele jaren geleden van start gingen met deze sociale woonwijk, was één van de verplichtingen het plaatsen van twaalf huurwoningen”, aldus burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “ Zonder deze huurwoningen hadden wij deze sociale bouwgronden nooit mogen verkopen. Dit is een goede zaak voor onze gemeente, want wij weten dat huren in het Pajottenland niet altijd evident is. Zeker niet voor het vinden van een betaalbare sociale woning of appartement. Als men dan nog weet dat de appartementen van ‘De Roen’ op wandelafstand van het station van Galmaarden gelegen zijn, is dit zeker een pluspunt”, sprak de burgemeester.”
Vorige maand werd dan gestart met de bouw van deze twaalf huurwoningen. “ Wij gaan zes blokken van telkens twee appartementen plaatsen in het centrum van de bestaande woonwijk ‘De Roen’,” verduidelijkte Karel Janssens van Providentia. Op de gelijkvloerse verdieping wordt er een appartement met telkens twee grote slaapkamers voorzien, genoeg plaats dus voor vier personen. Op de eerste verdieping zijn de appartementen iets kleiner en is er ruimte voor drie personen. Wij hebben er ook voor gezorgd dat ieder appartement beschikt over een eigen tuin. Verder is er een groot terras, berging en een gemeenschappelijke fietsenstalling en voldoende parking voorzien. Ieder appartement beschikt over een eigen ingang en er zijn dus  - in de appartementen - geen gemeenschappelijke ruimtes”, vertelde Karel Janssens.
De huurprijs voor deze sociale appartementen zal pas bepaald worden, na de volledige afwerking. Mensen die volgend jaar in Galmaarden een sociaal appartement willen huren zullen aan de normale sociale voorwaarden – zoals een beperkt inkomen – moeten voldoen. “ Tevens krijgen inwoners van Galmaarden of mensen die kunnen aantonen dat ze een band hebben met de gemeente voorrang op anderen”, sprak Janssens. Wie interesse heeft voor een sociale huurwoning, kan vanaf dit najaar terecht in het gemeentehuis van Galmaarden, waar men de nodige inschrijvingsformulieren kan vinden.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief