GALMAARDEN - Fietsenstalling gaat uitbreiden

C21

GALMAARDEN - Fietsenstalling gaat uitbreiden

Colpaert_galmaarden_fietsenstalling_tollembeek_1
Binnenkort een uitbreiding van de fietsenstalling. - Foto © Marc Colpaert
 

De NMBS gaat nog dit jaar de capaciteit van de fietsenstalling aan het station van Tollembeek gevoelig uitbreiden. Dit op vraag van de gemeente Galmaarden. Bijkomend probleem is echter dat hiervoor zes parkeerplaatsen moeten verdwijnen en er is al een parkeerprobleem aan het station van Tollembeek.

De gemeente Galmaarden vroeg reeds vorig jaar aan de NMBS om de capaciteit van de fietsenstalling te verhogen en er overdekte fietsrekken van te maken. “ Wij hebben al van verschillende inwoners gehoord dat de bestaande fietsrekken ontoereikend en niet gebruiksvriendelijk zijn door de afwezigheid van een afdak”, vertelde burgemeester Pierre Deneyer(CD&V)
 
“ Vorig jaar hadden wij reeds een brief naar de NMBS gestuurd om dit probleem aan te kaarten, tot vandaag kregen wij hierop nog geen antwoord. Ik heb dan nogmaals een brief gestuurd, met de vraag naar een uitbreiding van een overdekte fietsenstalling”.
 
“ Wij hebben deze uitbreiding al opgenomen in ons programma voor dit jaar”, sprak Christiane Van Rijckeghem(B-holding). “ Normaal wordt de capaciteit van het aantal fietsen nog dit jaar van 14 nu, naar 36 gebracht. Een overkaping is op korte termijn niet mogelijk, omdat wij daarvoor een bouwvergunning moeten aanvragen en dit zeker niet haalbaar is voor 2011. Door deze aanpassing moeten er echter ook zes parkeerplaatsen verdwijnen”, aldus Van Rijckeghem.
 
“ Ik ben tevreden met een uitbreiding van de fietsenstalling, maar het verdwijnen van zes parkeerplaatsen is dan weer zeer slecht nieuws”, verklaarde burgemeester Deneyer. “ Wij zijn al maanden op zoek naar een oplossing om de pendelaars de nodige ruimte te geven om hun wagen achter te laten aan het station. Wij zijn nu in onderhandeling met een persoon om bijkomende parkeerplaatsen te creeëren.  Indien nu door deze uitbreiding van de fietsenstalling plots een tiental pendelaars de fiets nemen dan is het probleem natuurlijk opgelost”, besluit de burgemeester. 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief