GOOIK / GALMAARDEN - Dit jaar geen menwedstrijd

C21

GOOIK / GALMAARDEN - Dit jaar geen menwedstrijd

Editiepajot_gooik_van_der_speeten_1_bewerkt
Marc Van der Speeten van de menclub. - Foto © Marc Colpaert
 

Menclub Pajottenland uit Gooik ziet ook dit jaar af van het organiseren van een menwedstrijd op het domein van het kasteel Steenhout in Vollezele. Heel wat factoren zorgen ervoor dat een menwedstrijd organiseren niet mogelijk is. Ze gaan hun activiteiten voorlopig verleggen naar de vorming en begeleiding van menners.

In 2008 zakten nog enkele duizenden mensen af naar het kasteel van Steenhout in Vollezele om er - in een exclusief en prachtig decor - de paarden en hun menners aan het werk te zien. “ Wij hebben de laatste maanden heel veel tegenslag gekend”, vertelde secretaris Marc Van der Speeten. Er was de slechte gezondheid van onze voorzitter Freddy Van Vreckhem, hierdoor haakte ook Jacques Evenepoel af die reeds 75 jaar is. Hierdoor kwam alles op mijn schouders terecht, en ik zag het niet zitten om 70 tot 90 vrijwilligers te vinden om deze organisatie te laten doorgaan.
De locatie het kasteeldomein in Steenhout is een prachtige locatie maar ondertussen ook te duur geworden om nog een simpele wedstrijd te organiseren. U moet goed weten alles moet ter plaatse gebracht worden, er is geen elektriciteit, geen toiletten en een tent kost ook al vlug enkele duizenden euro’s. Daarnaast hebben wij steeds getracht om de inkomprijs zeer laag te houden. Zo kon men op zaterdag gratis binnen en op zondag betaalden de meeste mensen maar drie euro. Sponsoring, toch niet onbelangrijk bij zo een evenement, is de laatste jaren ook gevoelig achteruit gegaan, en hierop besparen is moeilijk. Misschien organiseren wij nog ooit een menwedstrijd, maar dan op een andere locatie”, aldus Van der Speeten
 
Menclub Pajottenland zal zijn activiteiten voorlopig verleggen naar de vorming en begeleiding van menners, op laag en hoog niveau. “ Een goede basis is het begin van alles, daarom gaan we in de toekomst meer vorming geven aan onze mensen. Soms gaan we zelfs specialisten uitnodigen die dan de nodige specifieke vorming komen geven over dressuur of andere zaken. En misschien, wie weet in een verre toekomst, gaan we toch nog menwedstrijden organiseren, maar dat zien we later dan wel weer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief