VARIA / GALMAARDEN - Urbanus stelt nieuw album voor

C21

VARIA / GALMAARDEN - Urbanus stelt nieuw album voor

Editiepajot_antwerpen_varia_urbanus_01_foto_roger_mortelmans
Urbanus. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_antwerpen_varia_urbanus_02_foto_roger_mortelmans
Jan Bosschaert en Urbanus. - Foto's © Roger Mortelmans
 

Urbanus en tekenaar Jan Bosschaert werden een tijdje geleden partners in crime en door hun wederzijdse bewondering begon het idee te groeien om samen een strip te maken. Elke dag faxten zij gênante en seksueel geladen tekeningetjes naar elkaar waarop de ene de andere belachelijk maakte. Zonder het te beseffen hadden zij de personages van hun strip gecreëerd want Urbanus en Jan Bosschaert spelen gewoon zichzelf, twee snullen op zoek naar de ware liefde en “De geverniste vernepelingskes” waren geboren. Hun avonturen spelen zich af in de wereld van de showbizz en de BV’s. Het concept “Bekende-Vlamingen-in-hun-blote-kont” kan toch alleen maar komen van het duo Urbanus-Jan Bosschaert. In hun zesde album spelen zij, net zoals in de vorige albums, zelf de hoofdrol en zijn ze terug als twee sukkels op zoek naar de ware liefde. Maar het mag ook wel wat minder zijn, want zij zijn eigenlijk al snel tevreden. Het duo pakt terug uit met dolkomische en ondeugende verhaaltjes en de BV’s worden figuurlijk en soms letterlijk in hun blootje gezet. Maar daar kunnen de BV’s mee leven want zij waren talrijk aanwezig op de voorstelling van de nieuwe strip.

Voor de zesde albums verzon Urbanus de scenario’s en krabbelde ze in stripvorm op papier. De meesterlijke hand van Jan Bosschaert zorgde voor de definitieve, prachtig getekende versie.
Wat zijn nu eigenlijk vernepelingskes? Zwarte schapen, achteruitgestelden, misschien een beetje geschift, mismaakt…
Op zijn zo eigen manier sprak Urbanus tijdens de voorstelling het aanwezige publiek toe, waarvan volgens hem de meesten echte partycrashers zijn.
“Ik heb nooit problemen met de BV’s die ik in de strip in hun blootje zet”, zegt Urbanus, “ ik vraag hen ook nooit op voorhand toelating”.
“En” zegt Urbanus de vernepelingskes zijn er gekomen door een trauma in mijn jeugd. Ik heb namelijk twee jaar op internaat gezeten bij de paterkes en zij wilden mij niet. Ik voelde mij echt achteruitgesteld.”
Het album is vanaf 15 september in de winkel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2010
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief