GALMAARDEN - Gedichten tegen de muur van het Baljuwhuis

C21

GALMAARDEN - Gedichten tegen de muur van het Baljuwhuis

Dsc_1703
Tegen deze muur komen de gedichten. - Foto © Marc Colpaert
 

Op vraag van de cultuurraad van Galmaarden gaat de gemeente binnenkort gedichten aanbrengen in de tuin van het Baljuwhuis. Van alle dorpsdichters van Galmaarden wordt een gedicht tegen de muur van de tuin van het Baljuwhuis opgehangen.

Het was de cultuurraad van Galmaarden die met het voorstel kwam aandraven, om in de toekomst gedichten permament tentoon te stellen in het Baljuwhuis. Na enig zoekwerk werd gekozen voor de lange en beschermde hoge muur langs de kant van de tuin van het Baljuwhuis. “ Wij gaan binnenkort de eerste drie gedichten aanbrengen”, verklaarde cultuurfunctionaris Hilde Demecheleer. “ Wij gaan de gedichten op een soort van half doorzichtig plexi-glas laten plaatsen, zodat de gedichten bestand zijn tegen weer en wind. Normaal moeten de eerste drie gedichten nog deze maand een plaats krijgen in de tuin”, aldus Demecheleer.
Jan Heyvaert, ondervoorzitter van de cultuurraad en zelf vorig jaar dorpsdichter van Galmaarden is best tevreden met het initiatief. “ Met de cultuurraad van Galmaarden hebben wij dit voorstel aangebracht. Ik ben dan ook zeer blij dat de gedichten binnenkort een vaste plaats krijgen in de tuin van het Baljuwhuis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief