GALMAARDEN - Nieuwe cd voor Urbanus

C21

GALMAARDEN - Nieuwe cd voor Urbanus

Dsc_2385
Urbanus met zijn nieuwe cd. - Foto © Marc Colpaert
 

Komiek Urbanus uit Tollembeek heeft zopas een nieuwe cd uit met daarop twintig kinderliedjes. Ook al blijft strips tekenen zijn passie, toch vond hij het zeer leuk om deze cd met oude en nieuwe nummers erop te maken. De cd ligt vanaf vandaag in de winkel.

Urbanus stopte in 2000 met optredens nadat hij zowat in elke achtertuin van het land had opgetreden. “ Op het einde was ik meer ‘camioneur’ dan artiest”, vertelde Urbanus.” Het was altijd mijn jongensdroom geweest om strips te tekenen. Dus zette ik me in om per jaar ongeveer 384 pagina’s uit mijn mouw te schudden. Dit kon ik thuis doen, tussen mijn opgroeiende kinderen. Na een tijdje kreeg ik een vraag van Ketnet om eens iets te maken voor kinderen. Toen stelde ik vast dat de kinderen van vandaag de zanger/komiek Urbanus gewoon niet kenden. Behalve het nummer ‘bakske vol met stro’ kenden ze mijn andere liedjes gewoon niet”. Toen Urbanus enige tijd later een nieuw aanbod kreeg van de jeugdzender Kzoom was het hek volledig van de dam. “ Ik mocht naast Kzoom ook meespelen in de K3 film en zelfs in de nieuwe Mega Mindy film speel ik een sultan. Ik vond het dan ook de tijd om even in mijn verzameling op zoek te gaan naar kinderliedjes en ik was verrast door de vele liedjes die ik vond”, aldus Urbanus.

Op de nieuwe cd staan naast 13 bestaande nummers ook 7 nieuwe nummers. We vinden er ondermeer: ‘Plankgas en Plastronneke‘; ‘Mieleke Melleke Mol‘, de ‘Zeppe & Zikki’ song, maar ook ‘Hittentit’ en natuurlijk ‘Bakske vol met stro‘. Heeft Urbanus nu geen schrik dat straks alle kleuters van Vlaanderen aan zijn deur gaan staan. “ Weet je dat valt goed mee, hier in Tollembeek. De mensen weten wel waar ik woon, maar het is niet zo dat iedereen hier mijn deur komt platlopen. Het is ooit anders geweest toen hier op een avond zeven zatlappen plots in mijne living stonden en riepen Urbanus drinken wij nog iets. De mensen zijn ondertussen een stuk beleefder geworden en ik ben dan ook blij hier te wonen”, besluit Urbanus. De nieuwe cd van Urbanus met 20 kinderliedjes is vanaf vandaag te koop.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief