GALMAARDEN - Nieuwe zaal in Tollembeek

C21

GALMAARDEN - Nieuwe zaal in Tollembeek

Editiepajot_galmaarden_albatros_1
De nieuwe zaal is klaar. - Foto Marc Colpaert
 

Chiro Albatros en de Kerkraad Tollembeek hebben opnieuw een vergaderzaal in het nieuwe complex ter hoogte van het sportcentrum in Tollembeek. Ze hopen tegen eind 2011 het volledige gebouw afgewerkt te krijgen. Hiervoor zijn er nog veel vrijwilligers nodig.

Toen de mensen van chiro Albatros enkele jaren geleden geen gebruik meer mochten maken van hun lokaal in het ‘oud klooster’ in Tollembeek, bleven ze niet bij de pakken zitten. En zie, twee jaar later is de eerste ruimte volledig afgewerkt in het nieuwe ontmoetingscentrum. “ Wij zijn blij dat we vandaag deze volledig afgewerkte ruimte kunnen openstellen voor het grote publiek”, sprak Jozef Vossen voorzitter van de Kerkraad Tollembeek. “ Deze ruimte biedt plaats aan 80 personen en er is tevens een keuken, bergplaats en toiletten voorradig. “ In de eerste plaats gaan we deze ruimte nu verhuren aan de plaatselijke verenigingen, om zodoende geld in de kas te krijgen, voor de verdere afwerking van het gebouw”, aldus Vossen.

Voor de afwerking van de rest van het gebouw hoopt chiro Albatros dat dit tegen eind 2011 in orde zal zijn. “ De rest van het gebouw is vandaag volledig winddicht en de ventilatie is geplaatst, maar dat is dan ook alles”, zei Kim Gettemans van de vzw Cat Albatros. “ De volgende maanden gaan we - met de hulp van vele vrijwilligers - van start om nog enkele binnenmuren te metselen en samen werken aan de verdere afwerking van de polyvalente ruimte, de vergaderzalen en de slaapplaatsen. Het is de bedoeling dat we op termijn deze lokalen - met een capaciteit van 60 slaapplaatsen - ook gaan verhuren aan jeugdbewegingen. Daarom dat wij ook een industriële keuken gaan plaatsen“, besluit Gettemans.

Wie vanaf heden een ruime vergaderzaal wil huren, neemt gewoon contact op met Jozef Vossen op het nummer 0494/26.27.14.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief