GALMAARDEN - Garage Malfroot stopt er mee

C21

GALMAARDEN - Garage Malfroot stopt er mee

Dsc_2673
De afdeling personenwagens sluit haar deuren. - Foto Marc Colpaert
 

Na meer dan 60 jaar sluit garage Malfroot in Vollezele zijn deuren, de afdeling vrachtwagens blijft bestaan. Emiel Malfroot zoon van stichter André wordt straks 60 jaar en wilt gaan genieten van zijn pensioen. Nog dit jaar worden de gebouwen van de afdeling personenwagens te huur of te koop gezet.

André Malfroot(83) begon in 1948 met een garage, toen nog in de Repingestraat in Vollezele. Als bewijs daarvan bestaat er vandaag ter hoogte Van de Repingestraat nog steeds een halte ‘Malfroot’. “ De eerste jaren waren moeilijk, maar geleidelijk aan kregen wij steeds meer klanten, zodat ik besloot om in 1953 een nieuwe garage te openen naast de Ninoofsesteenweg in Vollezele. Enkele jaren later begon ik met het Zweedse automerk Volvo te verkopen.”, sprak André. Malfroot en Volvo het zou jaren een begrip blijven in het Pajottenland!.

“ Vroeger was het soms ook wel eens zoeken om een probleem op te lossen. Zo was er één van mijn klanten, die een probleem had met zijn vrachtwagen, telkens hij bergop reed viel de motor uit. Na een grondige controle van de motor kon ik niets vinden, zodat ik dan maar met de wagen even bergop ging rijden en ter plaatse kon opmerken dat er geen diesel meer naar de motor liep. In de brandstoftank vonden wij een kersenpit die telkens de wagen een helling nam, de leiding blokkeerde”, lachte André. Ondertussen zijn de tijden enorm veranderd, vroeger was er geen electronica te vinden in de wagens, nu kan men er geen meer vinden zonder electronica.

In 1970 kwam Emiel Malfroot(59), zoon van André meewerken in de zaak en nam geleidelijk de zaak over. In 1997 besliste Volvo om de samenwerking met Malfroot personenwagens te stoppen. “ Wij stapten over naar het automerk ‘Chrysler’ dat we tot vandaag graag gedaan hebben”, sprak Emiel Malfroot. “ Straks wordt ik 60 jaar en mijn zoon Reginald die verantwoordelijk is voor Malfroot Trucks(Nebim) – ziet het niet zitten om deze zaak over te nemen. Dus gaan we na 63 jaar de deuren van de personenwagens sluiten, de afdeling Malfroot Trucks blijft bestaan. Het waren mooie tijden, maar aan alles komt een einde”, besluiten André en Emiel Malfroot. Wat er met de leegstaande gebouwen van de afdeling personenwagens gaat gebeuren, staat vandaag nog niet vast, deze worden verhuurd of verkocht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief