GALMAARDEN - Een ruimere bib in het Baljuwhuis

C21

GALMAARDEN - Een ruimere bib in het Baljuwhuis

Colpaert_galmaarden_vernieuwde_bib_open_1
Luk Van Holen in het nieuwe gedeelte van de bib. - Foto © Marc Colpaert
 

De verbouwingswerken in de bibliotheek van Galmaarden zijn eindelijk achter de rug. Vanaf nu kunnen de bezoekers terecht in een veel ruimere bibliotheek. Wie rustig een boek of tijdschrift wilt raadplegen, kan hiervoor terecht in een aparte ruimte met zicht op de tuin van het Baljuwhuis.

Het heeft nogal wat moeite gekost maar sinds enkele dagen kunnen de bezoekers van de bibliotheek van Galmaarden terecht in een bibliotheek die qua oppervlakte tweemaal zo groot is dan vroeger. “ Wij hebben een beetje tegenslag gekend, maar gelukkig zijn nu de grootste werken achter de rug in de bibliotheek”, vertelde bibliothecaris Luk Van Holen. “ De muren werden behandeld, alles kreeg een likje verf en de bestelde meubels om de boeken in te plaatsen, werden met enige vertraging dan toch afgeleverd”, sprak Van Holen.

In de vroegere bibliotheek was er bijna geen plaats meer om de boeken ordentelijk te plaatsen, van een aparte leesruimte kon men alleen maar dromen, nu met de meer dan verdubbeling van de oppervlakte zijn er nieuwe mogelijkheden voor de Galmaardse bibliotheek. “ Wij hebben er ooit aan gedacht om een nieuwe bibliotheek te bouwen in de tuin van het Baljuwhuis”, zei de bevoegde schepen Paul Cardoen(CD&V). “ Door een gelukkig toeval, konden wij de ruimte naast de bestaande bibliotheek - het vroegere cafetaria - als uitbreiding voor onze bibliotheek gebruiken. Hierdoor krijgen de bezoekers veel meer plaats, om in een optimale ruimte, op zoek te gaan naar hun favoriete boeken. Daarnaast is er ook een aparte ruimte voorzien, waar de mensen rustig een krant, tijdschrift of een boek kunnen raadplegen en dit met zicht op de tuin van het Baljuwhuis”, aldus de schepen.

In het nieuwe gedeelte van de bibliotheek werden vooral kinder- en jeugdboeken geplaatst. De jongeren krijgen zelfs een aparte ruimte op de tussenverdieping. De volgende weken gaat de gemeente Galmaarden de vrijgekomen ruimte in de oude bibliotheek aanpakken. “ Wij gaan deze plaats opnieuw verven en inrichten met boeken voor onze volwassen lezers”, sprak Cardoen. Dit jaar wordt de vernieuwde bibliotheek nog officieel geopend, een datum is momenteel nog niet gekend

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief