GALMAARDEN - Gustaaf brengt de kinderen naar huis

C21

GALMAARDEN - Gustaaf brengt de kinderen naar huis

Editiepajot_galmaarden_gustaaf_1_bewerkt
Gustaaf vooraan tussen de kinderen. - Foto Marc Colpaert
 

Gustaaf Vanvaerenbergh, gepensioneerde bankbediende uit Galmaarden is sinds kort vrijwilliger om met het busje van het Sint-Catharinacollege kinderen te vervoeren. De school zoekt vandaag nog steeds vrijwilligers die af en toe eens willen inspringen als buschauffeur.

Het Sint-Catharinacollege in Galmaarden deed enkele maanden geleden een oproep om mensen te ronselen die op vrijwillige basis de schoolkinderen wilden vervoeren met de schoolbus. “ Wij zijn een kleine katholieke school en hebben niet zo een groot budget, dus alle hulp voor onze kinderen is meer dan welkom”, verklaarde de verantwoordelijke Wim Vidts. “ Enige tijd geleden deden wij een oproep voor vrijwilligers en Gustaaf Vanvaerenbergh was dadelijk bereidt om ons uit de nood te helpen”, aldus Wim Vidts.

Dus sinds begin van dit schooljaar rijdt Gustaaf beter gekend als ‘Staaf de buschauffeur’ elke dinsdag met het busje om de kinderen naar huis te brengen. “ Ik ben gepensioneerd en heb dus wel af en toe eens een beetje tijd”, lachte Gustaaf. “ Toen men mij de vraag stelde heb ik niet getwijfeld en zo rij ik nu iedere week op dinsdag met het busje van de school. Soms als er een probleem is kan het zelfs zijn dat ik af en toe ook eens extra inspring”, aldus Gustaaf. “ Ik kan het iedereen – die een beetje vrije tijd heeft – meer dan aanbevelen. Het is leuk, en het is eens iets anders. Ik kijk er dan ook echt naar uit, wanneer het mijn beurt is. Ik doe dit nu al enkele maanden en de meeste kinderen herkennen ‘Staaf de buschauffeur’ al, ook buiten de school. Ik zie dan ook alleen maar voordelen van deze vrijwillige job en je helpt er iemand mee uit de nood”, sprak Gustaaf.

Wim Vidts is blij met ‘Staaf’ die af en toe eens inspringt, maar is nog altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om met het busje van de school te komen rijden. “ Wie interesse heeft en een beetje vrije tijd heeft is meer dan welkom. Een rijbewijs B is voldoende en verder gewoon af en toe eens tijd maken voor ons”, sprak Wim Vidts. Wie interesse heeft om op vrijwillige basis ook af en toe eens met het busje te rijden, mag contact opnemen met Wim op het nummer 054/58.89.39 (liefst bellen tijdens de schooluren).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief