GALMAARDEN kiest massaal voor compostvat

C21

GALMAARDEN kiest massaal voor compostvat

Compostvat
Foto Kos

In de gemeente Galmaarden bestelden niet minder dan 405 gezinnen een gratis compostvat bij de gemeente. Hopelijk heeft dit een positieve invloed op de globale afvalfactuur.

Op 1 januari 2011 stapt de gemeente Galmaarden over van Haviland naar Ilva voor wat betreft de verwerking en de ophaling van het afval. Hierdoor krijgen alle gezinnen een gratis GFT container, het GFT werd vroeger in Galmaarden niet opgehaald. Wie zo een grote of kleine GFT container niet wenste, kon in de plaats een gratis compostvat bestellen. Niet minder dan 405 mensen bestelden ondertussen bij de gemeente zo een gratis compostvat. “ Wij waren ook aangenaam verrast door dit resultaat, meer dan 400 compostvaten dat hadden we niet verwacht”, aldus burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) “ Wij hopen nu dat het afval dat vroeger waarschijnlijk in de gewone huisvuilzak gegooid werd, nu in de compostvat gaat. Dit zou op termijn er kunnen voor zorgen dat de globale huisvuilfactuur voor onze gemeente gaat dalen”, sprak de burgemeester.

De inwoners van Galmaarden krijgen nog dit jaar een brochure in de bus waar alle nodige info staat over het containerpark. De gratis compostvaten worden nog dit jaar geleverd door Ilva..

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2010
Marc Colpaert
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief