Te smal voetpad in VOLLEZELE

C21

Te smal voetpad in VOLLEZELE

Editiepajot_galmaarden_centrum_bewerkt
Een te smal voetpad zorgt voor problemen. - Foto © Marc Colpaert
 

Voetgangers in het centrum van Vollezele kunnen gebruik maken van een voetpad dat op sommige plaatsen met moeite dertig centimeters breed is. Dit zorgt voor een gevaarlijke situatie weten ook de plaatselijke handelaars. De gemeente Galmaarden hoopt dat de weggebruikers hun verstand gebruiken, want een breder voetpad is technisch niet dadelijk haalbaar.

Enkele jaren geleden werd het centrum van Vollezele heringericht, met als gevolg dat er van een deftig voetpad over een afstand van enkele tientallen meters geen sprake meer was. Vroeger was er zelfs geen apart voetpad, maar liep de straat als het ware tot aan de woningen. De laatste jaren hebben enkele handelszaken zoals een bankkantoor en een apotheker hun deuren geopend in het centrum van de gemeente. Deze mensen stellen nu vast, dat het voor hun klanten niet altijd een pretje is, om over geen degelijk voetpad te beschikken. “ Het bestaande voetpad ligt iets hoger dan de straat en dat is een goede zaak”, begint Rik Cammaert van het bankkantoor zijn verhaal. “ Maar het is spijtig genoeg niet breed genoeg, op bepaalde plaatsen is het zo smal dat men zelf met één persoon er niet kan oplopen. Onlangs kwam een vader met twee kindjes uit de druk bezochte selfbank naast mijn kantoor, één van de kinderen rukte zich los en liep dadelijk de straat op. Moest er op dat moment een wagen voorbij gereden zijn, dan spreekt men van een drama”, zei Rik Cammaert. Ondertussen werd de laatste maand al twee keer zijn lichtreclame beschadigd. “ Het voetpad is zo smal dat grote vrachtwagens of landbouwtractoren soms mijn lichtreclame beschadigen, dat is erg maar niet zo erg moesten er ooit mensen het slachtoffer worden hier in het centrum van de gemeente“. Apotheker Ruth De Ras die haar zaak heeft naast die van Rik spreekt dezelfde taal. “ Ik stel het elke dag vast dat mensen, wanneer ze bij mij buitenstappen, zo goed als dadelijk op de straat staan, vooral voor jonge kinderen is dit soms een probleem. Daarbij met een kinderwagen moet je het ook niet proberen want dat is niet mogelijk, daarvoor is het voetpad gewoon te smal voor mijn zaak”, vertelde Ruth De Ras.

De gemeente Galmaarden kent het probleem en stuurde dit al door naar de lokale politie om uit te zoeken of er voor dit probleem een oplossing voor handen is. “ Het is een feit dat het voetpad in het centrum op sommige plaatsen inderdaad veel te smal is”, begint burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “ De rijbaan in het centrum van Vollezele is zo smal, dat het bijna niet mogelijk is om het bestaande voetpad te verbreden. Voorlopig hopen wij vooral op het gezond verstand van alle partijen. In het centrum van een dorp moet men in de eerste plaats langzaam rijden, wanneer elke bestuurder dat zou doen is dit al een goede zaak. Verder is het ook aan de voetgangers om niet zomaar de straat over te lopen, dit was vroeger misschien wel mogelijk, maar door de vele voertuigen is dat niet meer verantwoord. Naar de toekomst toe, gaan wij toch bekijken of er geen mogelijkheid bestaat om het voetpad ter hoogte van het centrum van Vollezele veiliger te maken”, besluit de burgemeester.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief