GALMAARDEN - Vloer ontdekt in Baljuwhuis

C21

GALMAARDEN - Vloer ontdekt in Baljuwhuis

Colpaert_galmaarden_bib_vloer
Luk Van Holen bij de gevonden vloer. - Foto © Marc Colpaert
 

In een kamer van de gemeentelijke bibliotheek van Galmaarden werd tijdens verbeteringswerken een oude vloer ontdekt onder het parket. Bibliothecaris Luk Van Holen hoopt nu om deze oude vloer in zijn originele staat te herstellen. In de toekomst komt er in deze ruimte een afdeling romans voor volwassenen.

Enkele maanden geleden opende de bibliotheek in het Baljuwhuis van Galmaarden een nieuwe jeugdruimte, naast de bestaande lokalen. Zo kwam er naast de inkom een ruimte vrij, waar vroeger de jeugd- en kinderboeken stonden. “ De gemeente Galmaarden is nu volop bezig met verbeteringswerken in deze vrij gekomen ruimte”, sprak bibliothecaris Luk Van Holen. “ Er was een probleem met de vloerbekleding en toen er een klein deeltje van deze bekleding werd verwijderd, stelden wij vast dat er een prachtige oude tegelvloer onder lag. Het zou dan ook zonde zijn om deze oude vloer - indien mogelijk - niet in zijn originele staat te herstellen”, sprak Van Holen. Deze laatste vroeg en kreeg ondertussen al de goedkeuring van schepen van Openbare Werken Armand Biesemans om de vloerbekleding te laten verwijderen. “ Wie weet wat wij nog allemaal gaan vinden in dit vroeger historische oude landgoed(Baljuwhuis), dat sinds enkele jaren eigendom is van de gemeente Galmaarden . Zoiets waardevols van vroeger mag niet verstopt blijven”, aldus Luk Van Holen.

Binnenkort starten de werken in deze ruimte voor het verwijderen van de vloerbekleding. Nadien komt er in deze ruimte nieuw meubilair en worden er de romans voor volwassenen en reisgidsen in onder gebracht. Wie meer wilt lezen over het verleden van het Baljuwhuis kan hiervoor het boek ’Van grafelijk landgoed tot Provinciaal Trefcentrum’ van de hand van Galmaardenaar Michel Matthijs uitlenen bij de bibliotheek van Galmaarden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief