GALMAARDEN - Presentatieviering van de nieuwe pastoor in Tollembeek

C21

GALMAARDEN - Presentatieviering van de nieuwe pastoor in Tollembeek

Editiepajot_galmaarden_pastoor_1_bewerkt
De nieuwe pastoor tijdens de homilie. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_pastoor_2_bewerkt
Heel veel volk in de kerk. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_pastoor_3_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 

Vanaf 1 augustus werd pastoor Andy Penne de nieuwe pastoor voor de gemeenten Galmaarden en Tollembeek. De gemeente Galmaarden zorgde voor een woning in de Kammeersweg 10 in Galmaarden. Pastoor Penne hield zopas zijn eerste presentatieviering voor een volle kerk in Tollembeek.

Pastoor Andy Penne(39) is opgegroeid in Nederhasselt(Ninove) en werd in 1997 priester gewijd. Gedurende veertien jaar was hij pastoor in Nederland voor de parochies Waalwijk,Bergeijk en Luyksgestel. Tijdens zijn eerste Misviering in Tollembeek dankte hij alle aanwezigen en hoopte dat in de toekomst er ook zoveel mensen naar de kerk zouden blijven komen. “ Als dit het geval is dan zitten wij met een bijkomend probleem”, stelde pastoor Penne. “ Dan is het niet alleen een nieuwe kerk die we moeten bouwen in Galmaarden, maar ook moeten wij dan dringend de kerk van Tollembeek vergroten”, lachte hij. De pastoor bleef in zijn homilie ook even stilstaan bij het plots overlijden van Georgette de vrouw van burgemeester Pierre Deneyer, waarbij het muisstil werd in de kerk. Na de misviering die bijna twee uur duurde werden alle aanwezigen verwacht in de zaal Willem Tell voor een drankje. " Wees gerust",  vertelde pastoor Penne, ik preek niet elke keer een half uur, meestal duurt het maar 25 minuten!". De aanwezigen konden de humor van de nieuwe pastoor best smaken.

De Mis zalvanaf nu  opgedragen worden: de maandag, woensdag en vrijdag telkens om 19 uur in de kerk van Tollembeek, dinsdag om 9 uur in de Sint-Pauluskapel in Galmaarden en donderdag om 19 uur in de kerk van Bever. In het weekend blijven de mistijden onveranderd.

U kunt de nieuwe pastoor Penne contacteren op het nummer 0468/32.38.17., per email :

pastoorpenne@cs.com en binnenkort op www.priesterpenne.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief