TOLLEMBEEK / ANTWERPEN - Urbanus terug op de scène

C21

TOLLEMBEEK / ANTWERPEN - Urbanus terug op de scène

Editiepajot_varia_tollembeek-antwerpen_urbanus_01_foto_roger_mortelmans
Urbanus is 62. -Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_varia_tollembeek-antwerpen_urbanus_02_foto_roger_mortelmans
Urbanus met nieuwe gitaar. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_varia_tollembeek-antwerpen_urbanus_03_foto_roger_mortelmans
Urbanus krijgt van Jan Van Esbroeck het sportpaleis. - Foto © Roger Mortelmans
 

De OnzeLievenheerVader van de Vlaamse lach komt eindelijk terug uit de kast en dat op vrijdag 16 december in het Antwerps Sportpaleis.

Vier jaar na “Urbanus Vobiscum”, de fantastische hommage die hem gebracht werd door de Vlaamse artiesten, staat de bekendste artiest van Vlaanderen die zowel door jong als minder jong gewaardeerd wordt als komiek terug in het Sportpaleis.
In “Urbanus zelf” staat Urbanus helemaal in zijn eentje op de grote Sportpaleisscène.
De komiek zal uitpakken met zijn meest bekende liedjes, zijn strafste conferences, maar wel aangevuld met nieuw materiaal.
Urbanus kan gemakkelijk een volledig leeftijdsgamma bespelen, drie generaties aan bod laten komen.
“Vroeger”, zegt Sportpaleismanager Jan Van Esbroeck, “zouden wij er niet aan gedacht hebben om een stand up comedian te laten optreden in het grote Sportpaleis, maar wij hebben tijdens Urbanus Vobiscum, waar er weinig ruimte was voor de sketches van Urbanus, wel gemerkt dat er vraag was naar een solo optreden van Urbanus. Wij vroegen ons wel af of dat haalbaar was in het grote Sportpaleis. Ondertussen hebben al enkele stand up comedians opgetreden in het Sportpaleis en dat met succes. Het is dus bewezen dat in een grote zaal ook een intieme sfeer kan gecreëerd worden. Daarom hebben wij aan Urbanus gevraagd om een avondvullend programma te brengen.
Urbanus stelde zich tijdens de persconferentie op zijn eigen, ludieke manier voor. Om op de persconferentie in het Antwerps Sportpaleis aanwezig te kunnen zijn had hij zelfs heel wat wegenwerken moeten trotseren.
“Ik ben 62”, zegt Urbanus “en dan kan je gerust een Best of brengen, want dan kan je ook vergelijken, op onze leeftijd zijn wij de enigen die nog weten hoe het vroeger was.
Tijdens “Urbanus zelf” breng ik bekende en minder bekende liedjes, politiek geëngageerde liedjes. Ik vraag mij steeds af hoe men hierop gaat reageren. En de verzuring gaat uiteraard ook aan bod komen.”
“Ik heb ook een nieuwe gitaar gekocht, een kleinere, want dan lijk je veel groter, een truc die ik geleerd heb van Jean Blaute.”
“Urbanus zelf” Op vrijdag 16 december om 20.30 uur in Antwerps Sportpaleis.
Het zal een feest worden dat niemand mag missen in een grondig vernieuwd en akoestisch sterk verbeterd Sportpaleis.
Denk ook aan het levensmotto van Urbanus “Doe alles voor elkander, koop enkel mijn tickets en niet die van een ander!”
Kaarten 25, 30, 35 en 45 (Golden Circle) euro, exclusief servicekosten en contributie combiticket Sportpaleis/De Lijn. Reserveren via Tele Ticket Service 070/345.345, www.teleticketservice.com , www.sportpaleis.be , www.urbanuszelf.be  vanaf 26 augustus om 9 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2011
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief