GALMAARDEN - André Bosmans blikt zesde speelfilm in

C21

GALMAARDEN - André Bosmans blikt zesde speelfilm in

Editiepajot_galmaarden_bosmans_1_foto_marc_colpaert
André Bosmans(links) met zijn medewerkers en acteurs. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_bosmans_2_foto_marc_colpaert
Een opname van de film. - Foto © Marc Colpaert
 

André Bosmans(72) een gepensioneerde juwelier uit Galmaarden heeft zopas zijn zesde speelfilm opgenomen. Met een vorige film ’ De Bulldozer’ behaalde hij heel wat prijzen.

In de jaren zestig was André een van de stuwende krachten achter de Galmaardse fotoclub Galmafoto, later stapte hij dan over naar video. “ Ik ben al verschillende jaren bezig met video. In 1987 heb ik mijn eerste speelfilm gemaakt en sinds die tijd deed ik elk jaar mee aan wedstrijden. Nu maakte ik niet altijd speelfilms, er waren ook documentaires, films over verre reizen en andere films. Vandaag leg ik de laatste hand aan mijn zesde speelfilm met als titel ‘Femke‘”, vertelde videofanaat André Bosmans. De laatste opnames voor zijn nieuwe film werden gedraaid op het kerkhof van Galmaarden en er waren in totaal een vijftigtal acteurs en figuranten aanwezig. “ Voor mij is het niet moeilijk om de nodige acteurs of figuranten te vinden. Ik moet zelfs soms mensen weigeren. Ik ben ook niet gebonden aan bepaalde verenigingen. Bij de film van ‘Femke’ zijn er mensen uit vijf verschillende toneelverenigingen aanwezig. ( Wilskracht & vreugd - TKG - NTT - Helpt Elkander uit Galmaarden en De Paradijsvogels uit Geraardsbergen.)

André is door de jaren heen steeds in de prijzen gevallen zowel in clubverband als daarbuiten. Met zijn vijfde speelfilm ‘De Bulldozer’ behaalde hij goud op het festival van Corsendonck. Diezelfde film kreeg in Engeland zelfs de persprijs en nog was het niet gedaan want ‘De Bulldozer’ behaalde ook een zilveren prijs in het Benelux festival.

Het maken van een film neemt nogal wat tijd in beslag. “ Je vertrekt met een idee, dat je op papier zet, dan worden de teksten en dialogen geschreven, om daarna het geheel in een scenario te gieten. Mijn voorlopig laatste film ‘Femke’ zal toch meer dan een jaar in beslag nemen en zal waarschijnlijk pas begin volgend jaar uitkomen“, aldus Bosmans. En stoppen met filmen, daar denkt André nog lang niet aan.
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief