Nieuw weerstation in TOLLEMBEEK

C21

Nieuw weerstation in TOLLEMBEEK

Editiepajot_galmaarden_meteo_foto_marc_colpaert
Luc Herremans bij zijn weerstation. - Foto © Marc Colpaert
 

Luc Herremans(55) uit de Flieterkouter in Tollembeek opende zopas zijn eerste weerstation in de gemeente. Met zijn bevindingen gepubliceerd op zijn website hoopt hij dat tal van mensen er hun voordeel uit kunnen halen.

Tijdens zijn legerdienst in Duitsland kwam Luc regelmatig in contact met de mensen van de Meteo Wing. “ In 1975 was ik radio-operator in het Belgisch Leger en werkte ik veel op verplaatsing, zeg maar ’in het veld’ het was toen de tijd van de ‘koude oorlog‘. Door mijn job kwam ik veel in contact met de mensen van de Meteo Wing en beetje bij beetje raakte ik in de ban van het weer”, sprak Luc Herremans. Toch zou het nog een hele tijd duren, alvorens Luc daadwerkelijk van start ging met zijn hobby. “ Het weer en de weersverwachtingen zijn altijd voor mij een hobby gebleven. Langs het internet leerde ik enkele mensen kennen die een weerstation hadden en zo zette ik de stap. Zes maanden geleden kocht ik een volledig automatisch digitaal weerstation aan in Nederland, want in ons land vindt men dat blijkbaar niet”, zei Luc.

Dit apparaat meet continu: de luchtdruk, de vochtigheidsgraad, de windrichting en snelheid, de grondvochtigheid en de temperatuur in de grond op verschillende diepten.

Al die gegevens worden automatisch om de vijf minuten naar mijn website - www.meteotollembeek.be - gestuurd. Momenteel werk ik samen met Meteo Times, RTL, Nostalgie  en RTBF die regelmatig informatie gaan halen op mijn website”, glunderde Luc. Met de KMI werkt hij liever niet samen, want die mensen hebben volgens hem een verouderd systeem. “ In het digitaal tijdperk kan het toch niet de bedoeling zijn - zoals de KMI vraagt van zijn weermensen - om elke dag om 8 uur de gegevens door te sturen langs de telefoon. Op mijn website vinden de mensen doorlopend om de vijf minuten een update van de weersverwachtingen, volledig automatisch, wij leven dan ook in 2011 nietwaar “, vertelde kersvers weerman Luc Herremans. Hij hoopt dan ook dat heel veel mensen op regelmatige basis even een kijkje komen nemen op zijn website, want het is de bedoeling dat andere mensen er de nodige informatie vinden. Op zaterdag 15 oktober wordt het weerstation officieel geopend in de Flieterkouter in Tollembeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief