GALMAARDEN - Kerk kan worden heropgebouwd

C21

GALMAARDEN - Kerk kan worden heropgebouwd

Galmaarden_kerk_foto_marc_colpaert_editiepajot
 

Na het afbranden van de Sint-Pieterskerk van Galmaarden was het wachten op de verslag van de experts, een verslag dat moet klaarheid scheppen wat de toekomst van het afgebrande gebouw betreft. Een privé-expert bevestigde ons zopas dat de kerk kan gerestaureerd worden. De eerste werken die nog voor de winter gaan uitgevoerd worden zijn de instandhoudingwerken aan het bestaande gebouw. Een volledige heropgebouwde kerk is niet voor dadelijk, maar kan nog maanden duren.

Een maand na de felle brand in de Sint-Pieterskerk van Galmaarden stromen de eerste bevindingen van de experts binnen. Pieter Bosmans, privé expert in opdracht van de Kerkfabriek van Galmaarden, was zo vriendelijk om ons zijn bevindingen mee te delen. "In de eerste plaats moeten wij ervoor zorgen dat de overblijfselen van de kerk - de rechtstaande muren, een deel van de toren en de sacristie - beschermt worden tegen het winterweer. Nu nog bijkomende schade oplopen door het gure weer of een windstoot zou het hele proces alleen maar vertragen”.
De vraag die vele inwoners uit Galmaarden zich stellen is: Wat gaat er gebeuren met de kerk ? "Ik kan u bevestigen dat volgens onze bevindingen een restauratie mogelijk is, met andere woorden dat we de kerk in haar oude glorie kunnen herstellen. Hoe lang dit gaat duren daar durf ik vandaag geen datum op te zetten, wij spreken hier zeker over vele maanden, misschien wel jaren”, aldus Pieter Bosmans.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief