GALMAARDEN - Alexandra maakte foto's van schrijvers

C21

GALMAARDEN - Alexandra maakte foto's van schrijvers

Editiepajot_galmaarden_alexandra_boek_foto_marc_colpaert
Alexandra bij één van de foto's die in het boek staat. - Foto © Marc Colpaert
 

Wie eens een boek wilt kopen met daarin zeer speciale foto’s van schrijvers, kan hiervoor terecht bij de betere boekhandel voor ‘Moment of Writing’ van Alexandra Cool uit Vollezele

Alexandra Cool uit Vollezele maakte met een zelfgemaakte camera foto’s van schrijvers die bij haar te gast waren. In haar villa Hellebosch in Vollezele nodigt ze al enkele jaren schrijvers uit de hele wereld uit om bij haar te komen werken aan hun literaire werken. Op een dag rijpte bij haar de idee om eens iets speciaals te doen. “ Ik knutselde een doos in elkaar maakte langs de voorkant een klein gaatje en mijn pinhole camera was een feit”, zegt Alexandra. In een donkere kamer stak ze in deze doos een 4x5 inch negatief(een negatief dat nog iets groter is dan een courante foto van 10 x 15 cm). Nadien zette ze de doos in de buurt van een schrijver en vroeg deze laatste om gewoon verder te werken. Meestal nam ze een belichtingstijd van een klein half uurtje ! (In de beginperiode van de fotografie werden soms foto’s gemaakt die tot meer dan een uur in beslag namen, red.)

Al deze foto’s werden samen in een mooi boek gegoten ’Moments of writing’, onder de schrijvers vinden wij ook foto’s van Tom Lanoye, al moet men hier niet dadelijk denken aan haarscherpe foto’s, er werd dan ook gewerkt met een zeer artisanaal zelfgemaakt toestel zonder lens. U kunt dit werk kopen voor 39 euro in de betere boekhandel of bestellen bij Alexandra zelf: alexandra@alexandracool.com .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief