GALMAARDEN / HERNE - Moord op Don Cornetto

C21

GALMAARDEN / HERNE - Moord op Don Cornetto

Editiepajot_galmaarden_herne_don_cornetto_foto_gerrit_achterland__2_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_galmaarden_herne_don_cornetto_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_galmaarden_herne_don_cornetto_foto_gerrit_achterland
Foto's © Gerrit Achterland
 

De grote zaal van het Baljuwhuis in Galmaarden was het decor van een verrassend interactief maffiaconcert met de muziekvereniging ’t Muziek Herne en de toneelkring ATK Kokejane in de hoofdrol.

Het ganse verhaal draait rond de fictieve persoon Don Cornetto. Deze Vlaamse maffiabaas met Italiaanse roots geeft ‘t Muziek de opdracht op zoek te gaan naar de dader van de moordaanslagen op zijn persoon. De verhaallijn bevat vijf verdachten en elf muziekstukken. Van de elf stukken zijn er telkens twee die gelinkt zijn aan een verdachte. Het is pas het laatste nummer dat het geheim prijsgeeft van wie nu uiteindelijk de moord heeft gepleegd.
’t Muziek stond onder de leiding van dirigent Diederik De Roeck. De 45 muzikanten gaven het beste van zichzelf en toverden zo een stemmig concert uit hun instrumenten.
Het Amateur Toneel Kokejane bracht het woord in beeld. Presentator Silly Willy voerde de vijf verdachten Pistolen Pieter, Julia Cornetto, Franciska Wapenmakers, Seppe Cornetto en Martine Berghmans op. Marc Vanaudenhove, Eddy Vierendeels, Hilke Peremans, Nadine Vanholder, Geert Bosmans en Sieglien Deknop waren de vertolkers. Zij kwamen allen één voor één aan bod om uit te leggen waarom zij Don Cornetto niet vermoord hebben. Ze speelden hun rol alleszins met veel bravoure.
Zowel de muzikanten als de acteurs waren na afloop enthousiast over de vernieuwende formule waarin dit totaalspektakel werd gebracht. Ook het publiek vond de formule met de actieve inbreng en de link met muziekstukken meer dan geslaagd. Zo waren er mensen die vooral naar toneel kwamen kijken maar bijzonder verrast werden door het concertgebeuren. Mensen die dan weer vooral voor de muziek kwamen waren enthousiast over het moordspel tussendoor en de manier waarop het werd vertolkt.
’t Muziek maakt zich nu al samen met balletgroep Feniks op voor een concert van de jeugd eveneens in het Baljuwhuis en dit op 12 en 13 mei.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief