GALMAARDEN - Danny heeft zijn eigen waterinstallatie op de Bosberg

C21

GALMAARDEN - Danny heeft zijn eigen waterinstallatie op de Bosberg

Colpaert_galmaarden_bosberg_installatie_1
Danny bij zijn installatie. - Foto © Marc Colpaert
 

Danny De Mulder eigenaar van het eet- en praatcafé El Faro op de Bosberg heeft sinds enige tijd zijn eigen waterreservoir en een installatie om op het water de nodige druk te zetten. Geen overbodige luxe want waar hij woont hebben de inwoners regelmatig te kampen met watertekort, niet gezellig als men een eigen zaak heeft. Volgens de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening(VMW) gaat het niet om een structureel probleem, zodat er op korte termijn dan ook geen investeringen voorzien zijn om het euvel op te lossen.

Sinds enige tijd heeft Danny De Mulder een wel heel speciale installatie laten plaatsen in de kelder van zijn eet- en praatcafé El Faro op de Bosberg, gelegen langs de Heirbaan in Galmaarden. “ Ik wist al enkele jaren dat de mensen van de Heirbaan - veruit het hoogste punt van Galmaarden - het zeer regelmatig moesten stellen zonder drinkbaar water of met water waarop bijna geen druk meer zat”, begint Danny zijn verhaal. Toen hij dan samen met zijn vrouw Nancy Debleser op de top van de Bosberg een nieuw café begon te bouwen, wilde hij dit probleem aanpakken. “ Ik besloot om een waterreservoir van tweeduizend liters te plaatsen in mijn kelder om niet zonder water te vallen. Wie een eigen zaak heeft en zonder water komt te zitten, dan kan dit nefaste gevolgen hebben voor mijn klanten en dat wou ik zeker niet”, sprak Danny. Naast het waterreservoir plaatste hij ook nog een installatie, die er voor moet zorgen dat er voldoende druk op het water kan gezet worden. “ Ik heb tevens enkele filters op het systeem laten plaatsen, om met alle voorschriften in orde te zijn. De installatie heeft mij dan ook meer dan 7.000 euro gekost, geld dat ik eigenlijk niet zou moeten uitgeven, moesten wij beschikken over een degelijke waterleiding. Wij betalen elk jaar voor ons water en dan moet een zelfstandige nog zo een eigen financiële inspanning leveren, is dit normaal”, vraagt Danny zich af. Freddy De Schuiteneer die even verderop woont weet waarover Danny spreekt. “ Ik woon ook op de Heirbaan en om het probleem van het water tijdelijk op te vangen, heb ik steeds enkele extra flessen water in mijn kelder staan, voor als wij weer eens zonder water zitten”, zei De Schuiteneer.“Het is correct dat er recent tweemaal een probleem geweest is met de drinkwatervoorziening op het hoogstgelegen deel van de Heirbaan (Bosberg)”, vertelde Kathleen De Schepper(VMW). “ Er is in die periode tweemaal een breuk opgetreden op de leiding tussen de watertoren van Oetingen (van waaruit de Heirbaan wordt bevoorraad) en de Heirbaan. Deze breuken staan echter los van elkaar en zijn niet te wijten aan een structureel probleem met ons distributienet. Als er een breuk optreedt op dit traject, wordt een alternatieve bevoorrading geregeld vanuit twee andere toevoerlussen, maar de druk is net ontoereikend om ook de hoogstgelegen huizen op de Bosberg te bevoorraden. In dat geval zorgt de VMW wel voor een bevoorradingspunt in de buurt”, stelt De Schepper.

Burgemeester Pierre Deneyer is op de hoogte van het probleem van de inwoners van de Heirbaan. “ Wij hebben dit elke keer al aangekaart bij de VMW en kunnen alleen maar hopen dat het in de toekomst niet meer zal voorvallen”, zegt Deneyer. Aangezien het niet om een structureel probleem gaat, zijn op korte termijn geen investeringen gepland om in deze uitzonderlijke omstandigheden voor meer druk te kunnen zorgen. Dit is ook niet zo eenvoudig: er zijn in het verleden al plannen bestudeerd om een bijkomende pompstation te bouwen, maar het is niet zo evident om hiervoor een inplantingplaats te vinden. Een pompstation zal bovendien – afhankelijk van de plaats van het lek - niet in alle gevallen een oplossing bieden”, besluit Kathleen De Schepper.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief