Vernieuwd museum opent de deuren in VOLLEZELE

C21

Vernieuwd museum opent de deuren in VOLLEZELE

Editiepajot_galmaarden_museum_1_foto_marc_colpaert
Hilde van Dixhoorn in het museum. - Foto's © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_museum_2_foto_marc_colpaert
Er kwam zelfs een paard aan te pas. - foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_museum_3_foto_marc_colpaert
Monique swinnen in het museum. - foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_museum_4_foto_marc_colpaert
Prachtige tuigen in het museum. - Foto © Marc Colpaert
 

Het vernieuwde Museum van het Belgisch Trekpaard in Vollezele opende zopas haar deuren. Het museum werd met de medewerking van Toerisme Vlaams-Brabant heringericht en uitgebreid om er een moderne museumbeleving van te maken.

In het jaar 2000 opende in het voormalige gemeentehuis van Vollezele het ‘Museum van het Belgisch Trekpaard’ de deuren. “ Het was mijn vader Philippe van Dixhoorn die in totaal negen jaar op zoek was om allerlei materiaal over de trekpaarden te verzamelen”, vertelde dochter en huidig voorzitter van het museum Hilde van Dixhoorn. “ Door de steun die we kregen van Toerisme Vlaams-Brabant krijgt dit museum - het levenswerk van mijn vader - nu een volledig nieuwe uitstraling", aldus Hilde. “ Het museum trok vooral de trekpaardenliefhebbers aan, bovendien was het beperkt toegankelijk”, begint gedeputeerde voor Toerisme Monique Swinnen. “ Daarom namen wij het initiatief om het museum meer toegankelijk te maken voor een ruimer publiek. Het museum sluit nu aan bij de eisen van de hedendaagse museumbezoeker.”

De organisatoren vonden in ieder geval een originele manier om het vernieuwde museum te openen. Het was een echt trekpaard die de strik voor de ingang van het museum mocht lostrekken. “ Ik was aangenaam verrast met de indeling van het vernieuwde museum ze hebben er echt iets goed van gemaakt “, liet ook burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) zich ontvallen.

Het comité van het museum hoopt door deze vernieuwing dat er nu een breder publiek zal kennismaken met het museum. “ De grootste vernieuwing is dat het museum elke zaterdag open is van 11 tot 16 uur, wij kunnen dit met de hulp van een twaalftal vrijwilligers. Maar nieuwe mensen zijn nog steeds welkom om mee het museum open te houden”, zegt Hilde van Dixhoorn.

Het museum gelegen aan het Oudstrijdersplein in Vollezele zal vanaf 31 maart elke zaterdag open zijn. Volwassenen betalen 3 euro, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 1,5 euro, kinderen tot zes jaar mogen gratis binnen. Groepsbezoeken en rondleiding met gids is alle dagen mogen mits afspraak. Meer informatie: museum.trekpaard@hotmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief