GALMAARDEN - Heel wat minder volk op de Bosberg

C21

GALMAARDEN - Heel wat minder volk op de Bosberg

Editiepajot_galmaarden_bosberg_1_foto_marc_colpaert
Heel wat minder volk op de Bosberg. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_bosberg_2_foto_marc_colpaert
Genieten van een goede pint in de zon. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_bosberg_3
Er stond een reuzescherm opgesteld. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_bosberg_4_foto_marc_colpaert
Ook heel wat vrouwen zakten af naar de Bosberg. - Foto © Marc Colpaert
 

Een tweehonderdtal supporters van de Ronde van Vlaanderen trokken naar de Bosberg in Galmaarden om daar op een reuzenscherm de Ronde te gaan bekijken. De meesten kwamen uit nostalgie of voor de sfeer. “ De Ronde is weg, het volk is ook weg”, was de uitleg van uitbater Danny De Mulder van café El Faro op de Bosberg, toch is hij niet ontevreden.

Voor de eerste maal in meer dan dertig jaar trokken de renners van de Ronde van Vlaanderen niet meer over de Muur in Geraardsbergen en de Bosberg in Galmaarden. Danny De Mulder en Nancy Debleser de eigenaars van het eet- en praatcafé El Faro op de top van de Bosberg - die pas sinds twee jaar een hele nieuwe zaak uit de grond stampten - lieten het hoofd niet zakken en installeerden een reuzenscherm waarop de supporters ‘hun’ koers konden volgen. Koen Biesemans uit Geraardsbergen komt al meer dan twintig jaar naar de Bosberg om hier zijn Ronde te komen volgen. “ Ik kom hier vandaag vooral uit nostalgie en om de sfeer op te snuiven. Het is natuurlijk niet te vergelijken met hoe het vroeger was en dat is uitermate jammer”, vertelde Koen. Voor uitbater Danny De Mulder is het de eerste keer dat de renners niet langs zijn café komen. “ Wij wisten natuurlijk niet wat we moesten verwachten. Daarom plaatste ik een reuzenscherm om de trouwe supporters iets speciaals te geven. Vandaag zijn hier hooguit een tweehonderdtal mensen, vroeger waren er dit zeker tweeduizend. Het is duidelijk de Ronde is weg, het volk is ook weg. Al bij al kan ik mede door het goede weer niet echt klagen, het terras en de zaak zitten goed vol, maar een super zondag zoals vroeger, nee dat is verleden tijd”, zei De Mulder.

Arlette Lievens eigenares van de camping Raspaljebos gelegen achter café El Faro is ook al niet te spreken over de beslissing om de Ronde van Vlaanderen niet meer langs de Bosberg te laten rijden. “ Dit betekent voor ons een groot verlies, want elk jaar vonden tal van Engelsen, Duitsers, Nederlanders, Italianen en uiteraard ook veel Belgen de weg naar camping Raspaljebos. Enkele dagen voor de Ronde was het hier een drukte van jewelste, vandaag is er van drukte geen sprake”, aldus Lievens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief