GALMAARDEN - Donnerfee naar Olympische Spelen

C21

GALMAARDEN - Donnerfee naar Olympische Spelen

Editiepajot_galmaarden_ruitersport_os_foto_marc_colpaert
Claudia(rechts) met haar paard Donnerfee en de uitbaters van de manege. - Foto © Marc Colpaert
 

Al meer dan een jaar staat in de stal Bryland in Tollembeek het paard van Claudia Fassaert uit Geraardsbergen. Deze laatste mag straks voor de eerste keer naar de Olympische Spelen met haar paard Donnerfee.

Ongeveer twee jaar geleden opende de stal Bruyland in de Zeuningenstraat in Tollembeek haar deuren. Hier kunnen mensen terecht voor het africhten en trainen van paarden en het verhuur van paardenboxen. “Momenteel kunnen wij een veertigtal paarden huisvesten. Ongeveer een jaar geleden vroeg Claudia Fassaert of ze hier haar paard mocht plaatsen”, vertelde Martine Nerinckx. “Ik was op zoek naar een geschikte locatie rond Geraardsbergen waar ik woon en de stal Bruyland in Tollembeek voldeed ruimschoots aan mijn verwachtingen. Zeker met de ruime binnenpiste is het hier ideaal om elke dag te komen trainen met de 12 jarige merrie Donnerfee. Al acht jaar traint Claudia dit paard - ongeveer een twee uur per dag - en ze doet het blijkbaar zo goed dat de laatste maanden de vooruitgang opmerkelijk was. “ Zelfs zo goed dat ik straks als enige Belg voor de individuele dressuurproeven naar Greenwich Park in Londen mag vertrekken, om samen met nog een vijftigtal andere kandidaten uit de hele wereld, een gooi te doen naar een Olympische medaille”, aldus Claudia.

Donnerfee behaalde de laatste maanden al enkele podiumplaatsen wat niet onopgemerkt voorbij ging. “Telkens ze op het podium stond versierden wij de box van het paard en werd er op geklonken. Wij zouden dan ook zeer fier zijn moest Donnerfee met een medaille naar huis komen. Zeker ook omdat de streek(Vollezele) vroeger de bakermat was van paarden. Maar alleen al meedoen tijdens de Olympische Spelen in deze discipline is voor ons al bijna een overwinning”, zei Martine Nerinckx. Op 29 juni gaan amazone en paard naar London om er op 2 of 3 augustus de individuele dressuurwedstrijd te rijden. “ Ik weet dat Donnerfee goed is zeker op Europees vlak, maar natuurlijk in London zijn er heel sterke Amerikaanse kandidaten, Of we een medaille mee naar huis brengen weet ik niet, we zullen gewoon ons best doen”, verzekerde Claudia.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief